Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś z was studiował zza granicą?

Polecane posty

Gość gość

Mam szansę wyjechać na studia na Tajwan, po przeliczeniu wszystkich wydatków z rodzicami stwierdziliśmy, że tam będzie taniej mi się utrzymać. Jednakże trochę się obawiam, stąd to pytanie. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak wyglądają takie studia zza granicą? Jest dużo ciężej?

Gość gość
* za granicą Ja nie studiowałam,ale to moje marzenie, i mam nadzieje że za rok mi się uda. Moja koleżanka wyjechała do Anglii na studia prawnicze , wzieła pożyczke studencką żeby opłacić czesne , wynajmuje mieszkanie z dwoma osobami i pracuje jako kelnerka , dużo zarabia bo dają dobre napiwki , teraz utrzymuje sie już bez pomocy rodziców . A mój kolega wyjechał na studia dziennikarskie , kilka dalszych znajomych do Danii , i jeden do Niemiec. Według mnie studia za granicą to świetna inwestycja, taki papier znaczy więcej niż studia w Polsce , daje więcej możliwości , do tego poznajesz duzo nowych osob , zdobywasz kontakty z ludzmi zza granicy itd itd Nie wiem jak w innych miejscach , ale wiem , że np w UK na studiach stawia sie bardziej na praktykę , niz na wkuwanie samej teorii