Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga ciąża niespodziewana

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam 3 letnią córkę, pracujemy z mężem na etatach, kasy wystarcza ale szału nie ma, tzn. mamy na bieżące wydatki, wakacje itp. ale nie odkładamy zbyt wiele, córka już jest fajną, mądrą , dziewczynką, ale pamiętamy dobrze jak to było żyć w "pieluchach, kupkach i zupkach" trochę nas zszokowała moja ciąża...Z jednej strony radość ale z drugiej...a jeszcze mieszkanie nie za duże, mieliśmy w planach kupno czegoś większego (teraz mamy dwa pokoje z kuchnią), kurde ciężko będzie się zorganizować...Sama nie wiem co myśleć, chyba hormony mi szaleją...

Gość gość
Rozumiem cie.... Ja dwoje odchowalam.... Syn12 lat, córka 4,5 właśnie pierwszy rok bez jakiś tam ciężkich infekcji u niej, a tu wpadka :-) musiałam na miesiąc odstawić antykoncepcję, niby liczyłam dni mąż uważał a tu zonk :-) ale co zrobić....u was jedno jest,tak.naprawdę dwójka dzieci to moim.zdaniem lepsze rozwiązanie niż egocentryczny jednak.... Zobaczysz te drugie rozwija się duzo szybciej, dużo uczy się od rodzeństwa :-) u nas tez mieszkanie na 3 a nie trójkę dzieci ( albo będziemy musieli córkę ulokować z małym, albo iść do salonu i oddać sypialnie), mąż od miesiąca siedzi na auto moto i szuka wana jakiegoś bo w naszym obecnym trójki z tyłu nie upchniemy.... Ja najbardziej boje się znów tych infekcji.... Syn nie chorował, ale córka to była jakaś gehenna..... Ale wiesz, tak sobie myślę że lepiej w tą stronę niż jak bym nie mogła mieć dzieci.... Duża rodzinka to podstawa.nie łam się, powodzenia :-)

Gość gość
Dziękuję Ci za miłe słowa, Tobie też życzę powodzenia i zdrówka dla maluszka! Mamy więcej niż dwójki dzieci naprawdę podziwiam, chylę czoła. Mam nadzieję, że my też damy radę, musimy dać ;)