Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nacjonalista1995

,,Uwielbiam'' was narodzie wspaniały

Polecane posty

!! Za to,że moja rodzina miała majątek warty 100 tys starych dolców=10 mln dzisiejszych $=30 mln złotych! Dzięki,że wyzwoliliście mnie z tego obciążenia,przechwytując spadek!Jestem wam wdzięczny!Dziękuję za bermana,światłę,różańskiego-goldberga,trockiego,baumanów,wolińskie,lunę brystygierową,salomona morela,kaganowicza,jagodę-jehudę,zinovjeva apfelbauma i wielu innych ,,wspaniałych ludzi''.Jestem WAM WDZIĘCZNY!

Gość gość
za dzierżyńskiego też jesteś wdzięczny?

Gość gość sama złość
No cóż, ja też jestem poszkodowany, nie tylko moralnie, bo moim rodzicom, ludowe państwo zabrało dorobek ich życia. Wiesz, ja do dziś ponoszę tego konsekwencje, chociaż to się zdarzyło ponad 40 lat temu. Podejrzewam, że gdyby przyszedł czas kontrrewolucji, bo obalenie tego postsowieckiego porządku, należałoby nazwać kontrrewolucją, skoro wprowadzenie komunizmu, to była rewolucja... Podejrzewam sam siebie, że dzieci tych funkcjonariuszy ludowego państwa, osobiście zatłukłbym gołymi rękami i odebrał, co mi się należy, bo biedni nie są. Spaśli się na moim i na całym narodzie. Teraz imitują patriotów. Resortowe śmieci. Dobrej nocy

Gość gość
Coraz większe szanse na zwrot majątku. Coraz więcej pozwów.

Mam nadzieję,że to prawda,chciałbym swoje pieniądze zobaczyć z powrotem,a nie jeszcze żądają od nas 75 mld za nie wiadomo co.Podałbym tytuł starej rosyjskiej piosenki,ale od razu pewna gazeta zaniosłaby się płaczem i napisałaby ,że jestem ,,antysemitą'' i ,,faszystą''.

Gość gość
Mnie niczego nie zwrócą, bo wyroki były w zgodzie z obowiązującym prawem. Ja mogę liczyć, tylko na upadek tego syfu i zemstę. Małe szanse, raczej. Możesz odebrać, to odbierz, przynajmniej majątek, będzie w rękach patrioty, jak się domyślam

Niby tak,ale prawo komunistyczne było bandyckie.Przedstawicielom narodu wspaniałego też odebrano majątki ,,zgodnie z prawem'' jednakże oni od NAS domagają się 75 mld $!Dobra,ale niech najpierw oddadzą mi moje 10 mln $!Takie piękne ziemie były...

Gość gość
Było bandyckie i było egzekwowane przez bandytów, morderców, złodziei, kombinatorów, donosicieli... Ale co z tego? Mój ojciec dorobił się jakiegoś mająteczku, miał trochę dolarów, złota i żył bardzo skromnie. Był człowiekiem bardzo uczciwym, taka wręcz przedwojenna szkoła uczciwości. I co? Miał pecha, ktoś chyba doniósł, że ma coś, trochę splot przypadków i jak się czerwona hydra przyssała, to przez rok z aresztu nie wyszedł, bo oni myśleli, że ma jeszcze więcej. Zniszczyli go moralnie. Trauma poszła w rodzinę. Ja też nie jestem normalny. Takich ludzi, zniszczonych przez system, od lat 40 (pomijam już samą wojnę) jest bardzo dużo. Iluż to wybitnych ludzi, nie mogło dostać pracy, bo AK, NSZ, bo poglądy, bo wujek w Anglii, bo zbyt uczciwi... Tak było przez cały PRL. Potem przyszła "wolność" i premiowanie tych, którzy już w PRL spaśli się na narodzie. Smutne to jest, bo skutecznie zamordowano elitę. Elitę rozumianą jako patriotów, świadomych swojego znaczenia i misji. Od chłopa, działacza PSL, przez robotnika z PPS, endeka z inteligenckiego domu, jakiegoś przedsiębiorcy, sklepikarza, rzemieślnika, nauczyciela, lekarza, oficera, po artystów, uczonych generałów... Teraz Polacy są tak upodleni, że sami siebie od "polaczków", wyzywają. Tak się dali zeszmacić, że sami sobą gardzą. Pod tym względem jest gorzej, niż za komuny. Mam dość idę spać

Gość gość
Ale co my mamy z tym wspólnego? Dlaczego obwiniasz cały naród?

Gość gość
Ty "nacjonalisto" lepiej się weź zamiast skomleć o kasę Twojej rodziny. Nie wstyd Ci? Zarobiłeś na nią?

To,że nie zarobiłem na nią,nie znaczy,że ma mi ktoś ją zabierać-do tego bezprawnie.Te 10 mln $ należało do mnie(ponieważ wywodzę się z rodziny szlacheckiej) ,więc uważam,że powinni mi oddać ten hajs!Jak nie,to niech s********ją z tymi 75 mld! A jak tak kozaczą,to niech wyjdą na ring.Chociażby szechter!!!!

Gość gość
Łap szabelkę, dosiądź swego rumaka i wal na sejm - innej opcji nie widzę :D