Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anna1212

Chcą zabrać dla moich dzieci rodzinne w uk

Polecane posty

mój mąż pracuje w UK 8lat ja jestem z dziećmi w Polsce do tej pory brał tam rodzinne na dzieci bez problemu teraz dostał pismo że ma dostarczyc list ze szkoły list od lekarza dentysty co to jest za cyrk jak nie dostarczy tych listów to zabiora rodzinne .prosze napiszcie o co w tym chodzi.

Gość gość
Bardzo dobrze, w końcu parlament brytyjski się zjarzył, że jest z każdej strony okradany.

Gość gość
Kasa bedzie wyplacana tylkio tym mieszkajacym w UK :)

Gość gość
Jakim prawem do tej pory mialas czelnosc rodzinie odbierac z UK mieszkajac w Polsce. Jeszcze powinnas oddac Co do grosza za klamstwa

Gość gość
Zgadzam sie z przedmowcami!

Gość gość
Jak ojciec tam pracuje to mu sie nalezy, jak kazdemu nie? Wy to byscie wszystko pozabierali ,bezduszne ludziska.

Gość gość
typowa polska patologia :o nawet przez przypadki się to-to w szkole nie nauczyło: zapamiętaj sobie matole: zabrać komu?czemu? DZIECIOM, a nie "dla moich dzieci" analfabetka bez szkoły :o

Gość gość
Tu w Polsce jest tak. W 2013 roku ja i mąż zarabiali 2500 razem do tego dwoje dzieci . Teraz ja mam staż za 850 zł mąż nadal mam niższa krajowa i nam za zabrali bo w 2013 przekroczyły dochód. Żenada i porażka. Nigdy tego rodzinnego nie dostaniemy.

Gość gość
mój mąz tam zapierdziela więc nie pokazuj jaki z ciebie znawca polityki uk zastanów się nad swoimi wypowiedziami zanim otwożysz swoje usta

Gość gość
autorka ma racje. maz zarabia w uk, placi podatki w uk, ubezpieczenie w uk, wiec rodzinne na dzieci nalezy sie jak psu buda. a to ze w pl sa takie bzdurne przepisy to wina rzadu a nie dzieci.

Gość gość
a co serce was boli ?

Gość gość
W 2013 roku ja i mąż zarabiali XXX Ty jesteś Polką? bo piszesz jak jakaś Ukrainka "my zarabiali " :D powinno być "my zarabialiśmy"

Gość gość
macie mętalność jak każdy polak a może nie my Polacy mamy coś takiego że wyliżemy d**e Angolowi a nie widzimy syfu na swoim podwórku a te wszystkie Ku.....wy które nie pracują i ciągną na zasiłku ja mówie pierd........cię ja pracuje 11 lat w U.K I należy mi się bo płacę podatki i mam Home Office a nie jak Ci co narzekają i nie pracują i czekają jak im państwo zapłaci za mieszkanie i da na piwo .dlatego moje dzieci w Polsce tez mają prawo dostać rodzinne od ojca PS; JEDEN Z NIEWIELU

Gość gość
chodzi o to, że łamaliście prawo. Benefity należą się tylko na dzieci mieszkające w UK, więc Wam się nie należą. Ich nie obchodzi to, że ktoś przyjechał i gdzieś tam ma dzieci, oni pomagają swoim obywatelom i rezydentom, a nie dzieciom z drugiego końca Europy.

Gość gość
gowno prawda. moj maz pracuje w uk, bierze zasilki na dwoje dzieci, ja jestem z dziecmi w pl, co pol roku biore zaswiadczenie ze szkoly starszego syna, ze nadal sie uczy(ma 18lat) i zasilki maz dostaje bez problemu. na mnie nie bierze, ale gdybym byla w uk i nie pracowala to tez by bral. wszystko zgodnie z prawem. nie jestes w tmacie to sie nie wypowiadaj gosciu z 23.06