Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to jest egoizm?

Polecane posty

Gość gość

jesli chce sobie jechac gdzies na wycieczke czy wakacje samemu i nikogo nie zabieram? bo jakos gdy ktos inny jedzie to o mnie nie mysli czy nawet gdy gdzies idzie to tez nie zaproponuje mi czy bym nie poszedl chyba ze juz nie ma z kims isc to wtedy sobie mnie przypomina a mnie zarzucaja ze jestem egoistyczny bo jade sobie sam na wycieczke bo nie chce komus jej zasponsorowac

Gość gość
Napisz poprawnie w języku polskim, to ci odpiszę.

Gość gość
nie to nie egoizm :) Egozim jest formą zdobywania czegoś dla siebie kosztem innych. Ty swoją decyzją nikogo nie krzywdzisz a ci ludzie, którzy ci to zarzucają sami są egoistyczni bo nie dają ci życ tak jak sam chcesz:)

Gość gość
gdzie ty widzisz tam niepoprawnosc jezykowa oprocz brakow przecinkow?

Gość gość
To nie jest egoizm. Masz prawo dysponowac swoim zyciem, czasem i pieniędzmi.

Gość gość
Mogę napisać, gdzie ja widzę niepoprawność. Widzę wszędzie. Jest to, tak niezbornie napisane, jakby ktoś zanotował potoczną mowę, bez przecinków, bez zwracania uwagi na składnię. Prawie bełkot. Można zrozumieć, ale wymaga to natężenia uwagi.

Gość gość
Taki starasz się być mądry/a z tą poprawną polszczyzną ale niestety burak jesteś. Bo jak się wymądrzasz to przynajmniej przecinka przed "tak" i "ale " nie powinieneś postawić, na co Ci ten nadmiar? By pokazać, że wiesz gdzie się te znaki na klawiaturze znajdują mały człowieczku?

Gość gość
egoista jestes bo nie chcesz sie podzielic z kims innym, moze jakas dziewczyna chcialaby z Toba pojechac

Gość gość
nie,to nie jest egoizm olej wszystkich i jedz

Gość gość
Tzn z kim jedziesz ze znajomymi z przyjaciółmi? Czy sam na sam..

Gość gość
sam na sam, skoro inni o mnie nie mysla to dlaczego ja mam? a jak mam jechac do hotelu i lezec****ic kolo basenu to nie dziekuje

Gość gość
Tak, to jest asertywny egoizm w sensie pozytywnym, inaczej inni egoiści wykorzystywali by ciebie dla własnych celów. Najpierw zadbaj o własne dobro, potem ewentualnie pomagaj innym.