Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ppgch

polisa

Polecane posty

Gość ppgch

witam. Chcialabym kupic,oplacac,zalozyc polise...zupelnie nie wiem jak i gdzie sie za to zabrac.Chodzi mi o ubezpieczenie takie ogolne,ze np ubezpieczam sie na duza kwote i dostaje pieniadze w wyniku smierci rodzicow,lub dzieci dostaja pieniadze na skutek mojej smierci.Jak to sie w ogole nazywa?

Gość gość
to jest polisa na zycie, ale nei wiem czy to mozesz sobie prywatnie zalozyc, bo mi tak w PZU powiedzieli, ale ogolnie banda zlodziei, teraz sie z nimi sadze

Gość puio
ale poza PZU sa inne firmy ktore sie w tym specjalizuja.Wiem tylko,ze nie chce PZU i wiem tyle,ze grupowe ubezpieczenia sa tansze ale ja nie mam takiej mozliwosci wiec chce sama.Jak i gdzie?

Gość gość
no to musisz pochodzic, ja mialam wlasnie grupowe, no i kontynuje sobie po utracie pracy, oczywiscie warunki sa duzo gorsze

Gość gość
a jak to wyglada?Ile placisz miesiecznie i jaka kwote otrzymasz np po smierci rodzica?

Gość gość
i jesli nie w PZU to gdzie?

Gość gość
pomozcie:(

Gość Olalalalala_la
ppgh, ja może pomogę. Rzeczywiście to czego potrzebujesz to polisa na życie z opcjami dodatkowymi - np. z wypłtą świadczenia w przypadku śmierci rodziców, teściów. Jest mnóstwo towarzystw ubezpieczeniowych, które mają takie umowy, ale jeśli nie znasz się na tym za bardzo warto skorzystać z usług multiagencji ubezpieczeniowej. Taka multiagencja ma podpisane umowy z wieloma ubezpieczycielami i doradca pomoże Ci dobrać faktycznie najlepszą ofertę (pracuję w takiej multiagencji w Białymstoku). Pozdrawiam, jeśli masz jeszcze jakieś pytania - chętnie odpowiem.

Gość gość
wystukaj" ubezpieczenia" i twoje miasto i ci wyjdzie samo.

Gość gość
ja np w pzu place 75 zl miesiecznie i dostalam 1800 po smierci matki

Gość gość
wystukaj" ubezpieczenia" i twoje miasto i ci wyjdzie samo.

Gość gość
dziekuje. Pierwsze pytanie to takie czy jest jedna polisa w ktorej zawarte jest wszystko a wiec wyplacenie kwoty w wypadku smierci mamy,taty,tesciow i czy z tej samej polisy mogloby otrzymac pieniadze moje dziecko jesli np umre ja lub malzonek. Jesli odpowiedz brzmi tak to jakie kwoty wchodza w gre?Ile miesiecznie musialabym placic i jaka kwote moglabym dostac w wprzypadku smierci rodzica lub jaka kwote dostaloby moje dziecko w przypadku mojej smierci? zalozmy,ze jestem zainteresowana kwota 20.000?

Gość gość
o to sporo bys musial placic ja place te 75 i za mnie dostana 4500 chyba ze wypadek ale wiadomo ze ubezpiecznie to podwaza zawsze, za mame nie dostalam bo uwazaja ze samobojstwo swinie

Gość gość
a gdzie jestes ubezpieczona?

Gość gość
Takich ubezpieczalni jest bardzo duzo , te najbardziej znane Allianz,Warta,PZU - chyba musisz porozmawiac z kilkoma i powiedziec oco ci chodzi, kazdy taki posrednik bedzie chcial zaoferowac swoja usluge bo wiadomo ze ma na tym kozysci,a ty musisz sie zastanowic co tak naprawde ci odpowiada, nie zapominaj ze istnieja tez haczyki w takich umowach wiec uwazaj.

Gość gość
dzieki!

Gość Olalalalala_la
Autorko, odpowiadam na Twoje pytanie - tak, da się to załatwić jedną polisą. Niestety teraz nie jestem w biurze, więc nie mogę Ci przedstawić konkretnej oferty danego ubezpieczyciela. Jeśli chcesz możemy umówić się na jakiś kontakt jutro, kiedy powiem Ci konkretniej jakiego rzędu mogą to być kwoty. Odpowiem też na "zarzut" innej osoby, która napisała, żeby nie dać się pośrednikom, bo każdy będzie chciał coś z tego uzyskać dla siebie - to prawda. Otrzymujemy prowizję od towarzystwa ubezpieczeniowego, dla którego zawrzemy umowę. Nie ma co się szczypać i udawać, że pracujemy charytatywnie. Jenak prowizja dla pośrednika jest i tak wliczona w cenę (składkę) ubezpieczenia, toteż skoro np. i tak masz zapłacić te 100 zł miesięcznie to chyba lepiej, żeby ta częśc dla pośrednika poszła faktycznie dla kogoś kto wykonał pracę, przejrzał oferty, wytłumaczył Ci je i pomógł w wyborze? I jeszcze jedno - owszem, istnieją haczyki w takich umowach. Są to tzw. wykluczenia, czyli sytuacje, w których TU nie wypłaci świadczenia. Dla przykładu - jeśli mężczyzna się upił i wsiadł za kierownicę, spowodował wypadek i w tym wypadku zginął - wypłaty nie będzie. Warto znaleźć doradcę, który te wykluczenia dokładnie omówi, żeby faktycznie znać umowę, którą podpisujesz. Pozdrawiam

Gość gość
Temat zapisalam do ulubionych.prosze podac na siebie jakis namiar,najlepiej internetowy. Pozdrawiam.

Gość Olalalalala_la
Mój mail to aleksandra.galazka@itmkancelaria.pl. Jeśli będzie Pani nadal zainteresowana proszę o kontakt. A tymczasem znikam z forum. Pozdrawiam!

Gość gość
pojawia sie error...prosze wpisac poprawnie email.usunelam spacje ale mimo wszystko pojawia sie blad.

Gość Olalalalala_la
Rzeczywiście, odruchowo wpisałam dawnego maila. Obecny to aleksandra.galazka@itmfinanse.pl

@ppgch, w naszej firmie posiadamy kilka rodzajów ubezpieczeń na życie. Możesz wykupić np. ubezpieczenie, które będzie chroniło Twoje życie i zapewni poczucie bezpieczeństwa Twoim bliskim, poprzez wsparcie finansowe w przypadku nieprzewidzianych zdarzeń losowych, lub ubezpieczenie na życie, które będzie połączone z oszczędzaniem pieniędzy na przyszłość. W ofercie posiadamy np. ubezpieczenie o nazwie - PZU Ochrona Życia. Ta polisa gwarantuje między innymi dożywotnie ubezpieczenie życia, działa na całym świecie i w każdym czasie. Zapewnia również najbliższym (dzieciom, wnukom, osobom niespokrewnionym, etc.) spadek, który wskazane osoby otrzymają po śmierci właściciela polisy. Dodatkowo polisę można rozszerzyć o ubezpieczenia takie jak śmierć z powodu nieszczęśliwego wypadku, śmierć na skutek wypadku komunikacyjnego, operacje chirurgiczne czy ciężkie choroby. Wysokość składki zależy między innymi od Twojego wieku i stanu zdrowia. Jeśli chcesz możesz wypełnić formularz na naszej stronie internetowej http://www.pzu.pl/obsluga-i-pomoc/kontakt/zakup-ubezpieczenia - nasz pracownik oddzwoni do Ciebie i dopasuje ubezpieczenie do Twoich potrzeb. Pozdrawiam Ewa_PZU

Gość gość
dobrą ofertę mają w tej agencji http://www.helios-ahu.pl/ . mozna sie u nich ubezpieczyc na zycie czy tez majatek. ja skorzystalam z ich pomocy i teraz jestem spokojniejsza.

Polecam przejrzeć propozycje na porównywarkach, na przykład www.rankomat.pl :)

Gość aleks

polecam ubezpieczenie w ergo hestii, jest spoko, ceny bardzo przyjazne no i warunki oczywiście 🙂

Gość tereska88

Ja kupiłam OC w Polins. Ta polisa wyszła mnie najlepiej cenowo, porównywałam zakres ubezpieczeń w różnych firmach i właśnie Polins dał mi najlepszą ofertę. Jestem zadowolona z wyboru. 

Gość pamela90

Być może własnie to kwestia tego jaki bank wybierzemy….Ten jest na pewno godny uwagi https://www.prudential.pl/ochrona-zycia
Na pewno wiele osób sie skusi.