Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co robic? noworodek.

Polecane posty

Gość gość

Od 4 tygodni ropieje mu oczko. Przemywalam rumiankiem, mlekiem, solą fizjologiczne, kropelkami (zamówiłem pediatra do domu), zero efektu. Teraz ja mam drugi dzien silne zapalenie piersi, żyć się odechciewa. Wyczytałam, że to może być przez gronkowca złocistego. Dziecku zaczęło kopiec oko tydzień po porodzie. Przyszedł na świat cc. Co robic? Może maluszek ma jakiegoś gronkowca czy paciorkowca w oku? Pediatra olewa, mowi, że przejdzie.

Może lepiej idź do innego lekarza. Z maluchami nie ma żartów a nikt z nas Ci tak nie doradzi jak lekarz.

Gość gość
Zatkany kanalik łzowy. Masuj kącik oka i przemywaj czesto solą fiz. Jak nie minie za parę tygodni to trzeba będzie przetykać zabiegowo. Moja córka tak miała. Juz sie szykowałam na zabieg jak w 7 miesiącu nagle się odetkał. Bez paniki.

Gość gość
STARSZY SYN TEZ TAK MIAL , BYLAM U OKULISTY KROPELKI POMOGLY ,PRZESZLO MU DRUGI SYNEK ,JEMU STRASZNIE ROPIALY OCZKA TEZ CHODZILAM DO OKULISTY, NIC NIE POMOGLO, lekarz kazal zglosic sie do szpitala na zabieg udrazniania kanalikow, zabieg trwal kilka minut ale maly starasznie plakal, , wszystko bylo pozniej dobrze, najlepiej idz do okulisty, nie musi byc to od razu gronkowiec, u dzieci ropiejace oczka czesto sie zdarzaja,

Gość gość
Dziękuje. Poodbserwuje do poniedziałku i znów pójdę do pediatra, po skierowanie do okulisty. Obawiam się właśnie ze moje zapalenie piersi jest powiązane z tym robieniem oka. Tzn ze maluch mogl się czymś zarazić w szpitalu a ja od niego. Rano ma cale ocKo sklejone.

Gość gość
mojej córce tak się działo praktycznie od razu po powrocie ze szpitala, a więc na drugi, trzeci dzień od urodzenia. Nie obyło się bez maści z antybiotykiem, przeszło po tym szybko...też przemywaliśmy na początku rumiankiem, ale nic nie pomagało.

Gość gość
przepraszam, to nie była maść, tylko krople do oczu. Ale też z antybiotykiem :)

Gość gość
rumianek może uczulać, więc ostrożnie z tym przemywaniem, bo zamiast pomóc może jeszcze dodatkowo zaszkodzić.

Gość gość
Już dawno byĺbym u okulisty. Pediatrzy są dobrzy przy przeziębieniu, ale przy poważniejszych sprawach zwłaszcza z takich maluchem idzie się do specjalisty. Pediatrzy często wszystko lekceważą.