Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

opiekunka czy bratowa?

Polecane posty

Gość gość

Wracam do pracy,moje dziecko ma juz 6miesiecy. Szukam obecnie niani ktorej chce zaproponowac 1800 zl, gdy bylam u brata, jego zona, ktora szuka obecnie pracy, zaproponowala cala w skowronkach zeona zajmie sie dzieckiem za 1200 zl, ze dziecko bedzie wsrod swoich, i ze bardzo jej zalezy bo pracy nie ma. tak jakby juz zdecydowala za mnie. I teraz pytanie czy lepsza jest opiekunka czy bratowa.. moja mama kocha ja jak corke, jednak twierdzi ze kiedys bratowa,moze wypomniec ze to ona wychowala moje dziecko.. juz sama nie wiem co o tym myslec..

Gość gość
Ja bym wzięła bratową

Gość gość
kurcze no fajna dziewczyna, ale jesli faktycznie wypomni kiedys, albo w towarzystwie bedziemowila jak to ona wychowuje moje dziecko..

Gość gość
i najwiekszym problemem jest jeszcze to, ze bratowa usilnie probuje zajsc w ciaze od 5 lat i nic z tego nie wychodzi..nie wiem jak mam sie zachowac

Gość gość
To lepiej,że bratowa,jak jest w porządku kobietą,niż obca baba.

Gość gość
z rodziną najlepiej na zdjęciu, ja bym w to nie wchodziła

Gość gość
widze ze zdania sa podzielone..wlasnie tez samanie wiem...nie chcialabym zeby zaczela traktowac moje jak swoje.. i gdy bedziemy mialy podzielone zdania, zeby nie powiedziala ze toona wychowuje

Gość gość
Obcej kobiecie krótko powiesz, czego sobie życzysz, a czego nie. Z bratową będzie problem. Do tego dochodzi kwestia, że rzeczywiście ona może zacząć traktować twoje dziecko jak swoje, że nie wspomnę o wypominaniu ci przy całej rodzinie, że to ona wychowuje twoje dziecko.

Gość gość
ja pierdziele jak ty sie jeszcze zastanawiasz to wspolczuje. Bratowa bez pracy chce ci pomoc a ty bys zatrudnila obca babe?? Co za rodzina. No chyba ze bratowa jets wredna i nie ma podejscia do dzieci to co innego. Ja swoja w ciemno bym zatrudnila.

Gość gość
Ja bym sie wcale nie zastanawiala. Mam super bratowa z mega podejsciem do dzieci. wolalabym pomoc jej i byc pewna z kim zostawiam dzieci niz dac obcej babie i sie zastanawiac czy to byl dobry wybor. To zalezy jaka bratowa. Np z takim szwagrem swoim to bym dzieci nie zostawila nawet na 10 minut bo jest nienormalny. Poszedl by spac a dzieci by staly i czekaly az sie wujek obudzi. Jemu nie ufam.

Gość gość
@gość - Bratowa raczej chce pomóc sobie, a nie autorce. Nie chodzi tu tyle o pieniądze, co o opiekowanie się dzieckiem, którego sama póki co mieć nie może. Będzie wychowywała po swojemu i w ogóle nie będzie liczyła się ze zdaniem matki dziecka. No i nianię "z zewnątrz" zawsze można zwolnić bez wywoływania przy tym III wojny światowej.

Gość gość
a skad wiesz ze nie bedzie sie liczyla z jej zdaniem?? czemu nie mozna zwolnic bratowej niby jak cos jest nie tak? macie dziwne podejscie. U mnie w rodzinie wszyscy wala prosto z mostu . Nie ma czajenia sie bo to bratowa czy brat. Nie pasuje mi to nie. Ale jak wiem ze bratowa jest w porzadku i wiem ze moge jej pomoc a zatrudnie obca osobe to wogole bym sie wstydzila jej w oczy spojrzec. Ale to wasz wybor. Ja wiem bez pytania co bym zrobila w takiej sytuacji. Mialam juz problemy z obca niania i gdyby ktos z rodziny zaufany dal mi taka propozycje to z pocalowaniem reki bym przyjela.

Gość gość
Ja bym nie wchodziła w taką zależność... Zbyt dużo szans na to, że mogą się bardzo zepsuć między Wami relacje. No i w ogóle w rodzinie. Ciężej będzie Ci ją upomnieć, czy coś. Do mojej córeczki przychodzi niania z Agencji Dudek i jestem bardzo zadowolona. No i nie mam problemów z tym, że podczas imprezy rodzinnej ktoś powie, że moje dziecko wychowuje. ;)

Gość gość
Ja bym nie zatrudniala bratowej. Nie mozna do konca rozdzielic relacji bratowa-pracownik. Niby ochrzanisz jak cos nie pojdzie po Twojej mysli ale zawsze gdzies tam bedziesz miala z tylu glowy, ze to rodzina. No i faktycznie przy rodzinnych zjazdach to ona moze zaczac sie ''chwalic'' jakie to kochane dziecie wychowuje. Ryzykujesz tez sluchania bratowej przy byle okazji i w towarzystwie innych, ze to przy niej dzieciak zrobil pierwszy krok albo powiedzial juz ''ciocia'', bedzie Ci bardzo przykro nawet, jesli bratowa ma szczere intencje i nie bedzie chciala Ci dopiec.