Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kompleksy, a związek

Polecane posty

Gość gość

Hej! Jestem młodą dziewczyną, z ogromnymi kompleksami. Mam rozstępy jak kobieta po 3 ciążach, cellulit i niedoskonałości. Są to rzeczy, niewidoczne na pierwszy rzut oka. Zakrywam swoje ciało ubraniami, a cerę makijażem. Od 2 lat, czyli tak naprawdę odkąd moje ciało tak drastycznie się zmieniło, nie byłam z nikim w związku. Mimo, że mam jako takie powodzenie, nie jestem w stanie się związać. Przeraża mnie wizja tego, że mogę być dla kogoś obiektem seksualnym, że mogę się komuś naprawdę podobać. Mam wrazenie, że mój pozorny wygląd to mistyfikacja i że nie zasługuję na żadnego faceta. Męczą mnie te myśli, bo nie wyobrażam sobie być do konca życia sama. Nie chcę być też z mężczyzną, który chce zaliczyć byle co. Powiedzcie mi, czy jest szansa że wyleczę się z kompleksów? Czy warto je leczyć, czy może cały czas żyć z myślą, że jednak związki to nie dla mnie? Staram się racjonalnie podchodzić do sprawy, ale nie ukrywam, że czuję się już tym wszystkim przytłoczona? :( Chciałabym z kimś porozmawiać.

Gość gość
Cześć. Tak naprawdę większość z nas ma jakieś kompleksy. Problem w tym, że ty sama musisz własne zaakceptować, dopiero wtedy zaakceptują je inni. Spojrzyj na siebie mniej krytycznie. Mało jest osób idealnych, a może wszyscy jesteśmy idealni właśnie tym, że tak bardzo różni. Dlaczego ktoś uznał, że idealna jest gładka skóra i wszyscy się tego kurczowo trzymamy? I czy to wogóle istotne? Czy z powodu rozstępów warto marnować czas i życie na zadręczanie się..? Masz takie ciało jakie masz i innego nie dostaniesz. Twoja skóra chroni cię jak może przed szkodliwymi czynnikami z zewnątrz jak i pozwala ci doświadczyć zmysłu dotyku. Twoja skóra. Piękna w swojej niedoskonałości. Pozdrawiam. J

Gość gość
Ja bym spróbowała sportu i zdrowszej diety i miała bym nadzieję że moje dzieci będą zdrowe

Gość gość
Jak kobieta po 3 ciążach?mam ci pokazać moje ciało idiotko??urodzilam 3 dzieci i mam moze z 5 malutkich rozstępów w dole brzucha.