Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

katarzynaw84

Niegrzeczne dzieci

Polecane posty

Gość gość
kupić śliski kocyk :P

Gość gość
Kochana, chodz z nim na dlugie wieczorne spacery, moze ktos je w koncu porwie :* Trzymam kciuki!

Mój synek Krzyś ma 4 lata. Jest niegrzecznym dzieckiem nie mam pojęcia co robię źle. Jakiś czas temu dostał robota zabawkę kolejnego w ostatnim czasie, chwile się pobawi i stwierdził, że to brzydka zabawka rzuca o podłogę i krzyczy. Wszystko łącznie z jedzeniem co jest dla niego nieatrakcyjne ląduje na ziemi. Pomocy...

Gość gość
Powiedz mu, że następnym razem nie kupisz mu żadnej zabawki, jak będzie nimi rzucał

Gość gość
A jesteś z Sosnowca?

do katarzynaw84: a mogę zapytać jak nagradzasz i karzesz syna?

Gość gość
Kazde dziecko lobuzi bez wyjatku,probuje na ile moze sobie pozwolic.my mamy tez nie jestesmy idealne ,ale w nas leza granice I konsekwencje rozmowy z dzieckiem.Rozpiescilyscie,pozwolilyscie sobie na tyle ile teraz macie. Moj syn ma prawie 6lat nieraz cos zbroil ale zawsze staram sie tlumaczyc mowic ewentualnie wyciagam konsekwencje.Jesli ja cos zrobie nie tak tez umiem sie przyznac,nigdy nie przyniosl mi wstydu nie wiem co przyniesie przyszlosc ale poki co mysle ze poki dzieci Sa male w naszych rekach ich zachowanie ....a moze i na kiedys pozostanie cos pozytywnego z dzis na kiedys

Gość gość
Byli u mnie Jehowi i zostawili mi ulotkę , z ciekawości zajrzałam i przytoczę ci artykuł gdzie się podziała dyscyplina? Kiedyś włdza w domu należała do rodziców i dzieci to uznawały. Teraz można odnieść wrażenie, że role się odwróciły. dziecko nie karcone to dziecko nie kochane. Należy przestrzegac 3 zasad. Okazywać miłość, być konsekwentnym i kierować się rozsądkiem.

Gość gość
Za złe występy karać... Za dobre nagradzać.... Konsekwencją i jasno postawione granice to podstawa... mam dwoje dzieci.

Gość gość
jak masz jakieś większe problemy z dzieckiem to też możesz wybrać się do psychologa, wiele poradni oferuje pomoc psychologiczną dla dzieci, w Szczecinie np. http://www.poradnia-rodzinna.pl/