Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Córka 2,5 roku zasnęła bez kolacji

Polecane posty

Gość gość

Nie chciała spać dzisiaj w dzień i padła o 18.30,mąż nie dał jej kolacji, wytrzyma takie małe dziecko do rana bez jedzenia? Zdarzyło się u Was już tak? Gdybym była w domu dałabym jej wcześniej coś do zjedzenia(o 18.00),no ale mąż nie pomyślał :/

Gość gość
Nic jej nie będzie, spokojnie.

Gość gość
z głodu nie umrze

Gość gość
Mojej często się tak zdarzało i zdarza, nic jej nie będzie. Przygotuj się na to, że wstanie o 2-3 w nocy i powie, że chce jeść.

Zależy co je na kolacje. Moja pije kasze i czasami się też tak zdarzy wiec w nocy budzi się na kasze wypija i idzie spać dalej.

Gość gość
jakie małe dziecko???

Gość gość
nie martw sie z głodu nie umrze a jak ja bedzie ssalo to sie obudzi w nocy i zawola jesc, mój je podwieczorek kolo 17 a potem okolo 20 kolaje ale czesto tez zasypia wczesniej i nie zdarze go nakarmic i budzi sie w nocy i przewaznie chce jesc to mu daje wczesniej przygotowany grysik, wypija z butelki i spi do rana

Gość gość
Obudź ją i daj jeść

Gość gość
taaa a potem czekaj do 23 aż zaśnie :D

Gość gość
No wlasnie tego sie obawiam,ze o 3 sie obudzi glodna,nigdy nie je w nocy,nie wiem czy bedzie chciala mleko bo mleko zazwyczaj pije w poludnie.. a przeciez nie bede jej dawac kaszy z talerza w srodku nocy :D kaszy z butelki nigdy nie pila,tylko lyzeczka

Gość gość
A czy Waszym dzieciom zdarzalo sie ze wytrzymywaly do rana czy zawsze budzily sie w nocy i chcialy jesc?

Gość gość
oczywiscie mam na mysli taka sytuacje jak u mnie,ze usnely bez kolacji normalnie corka zawsze je kolacje o 19-tej potem rano sniadanie o 8

Gość gość jjnb
Mój jak tak kilka razy zasnął to spał ciągiem do rana ;)

Gość gość
Moja na 15 mies nornalnie je o 20 jolacje nleka kaszy juz nie chce jesc i spi do rana o 9-10 rano je sniadabie. Nieraz zdarzy sie ze je o 17 i zasnie bez kolacji i spi do rana. A chuda bardzo nie jest

Gość gość
a dlaczego nie dasz kaszy z talerza o 2-3? Moja w wakacje jak nie spała w dzień często padała przed kolacją, budziła się o 2 i wołała, że chce jeść. Szykowałam jej prawdziwą ucztę ;-) jadła, piła, szła do łazienki i albo dalej spać, albo często jeszcze krótka zabawa czy opowiadanie bajek i do łóżka. Jeżeli była bardzo zmęczona to może pośpi do rana, u nas różnie to wygląda. Przeważnie się budzi, czasami po jakimś bardziej aktywnym dniu potrafi spać od 17-18 do 7 rano.

Gość gość
Mój jak był w takim wieku Jak zasypiał tak szybko bez kolacji to spał do rana. Budził się około 7 rano

Gość gość
Ale masz problem. Moja córka ma 9 msc i też padła nie pijąc ostaniej butli mleka... nie budzę jej bo po co? Spać będzie pewnie do 8 rano jak zwykle. A nawet jak dziecko się obudzi w nocy to jakiś problem? Bo nie rozumiem? 2,5 latek to już całkiem duże dziecko. Robisz problem bez powodu :P

Gość gość
Córka spała jak kamień do rana,teraz ma takie dziwne dni że jednego dnia bez problemu zasypia w dzień, a są dni że w ogóle nie chce spać, obawiam się tylko tego że takich dni jak wczoraj będzie więcej,nie można wtedy nic zaplanować i nie wiem od czego to zależy.

Gość gość
nie rozumiem, czego Ty nie rozumiesz- ona jest już duża i za chwilę w ogóle przestanie spać w dzień, pora się przyzwyczajać

Gość gość
oj nie to,że się przejmuję,tylko ciekawa jestem jak to jest u innych dzieci, czy tez tak mają,że jednego dnia spią w dzień po 2-2,5h a innego dnia wcale

Gość gość jjnb
Twoja córka jest juz duża i myśle ze powoli wyrasta ze spania w dzien - mój syn miał to samo w tym wieku, jak zaczął powoli rezygnować ze spania w dzien to mniej więcej co trzeci dzien padał o 16 i spał do rana - jakby nadrabiał stracony w dzien sen. To normalne.

Gość gość
tak moja w tym miesiącu kończy 30 miesięcy i tez przestaje spać w dzień co może 3-4 dzień padnie na godzinkę czasem na 20 minut naładuj***aterie i lata. Za to te 2-3 h co w dzień spała śpi w nocy. Bo wcześniej wstawała około 6 a teraz wstaje koło 9 dopiero od 20 :) Także coś za coś.