Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niech ktos mi przemowi do rozsadku, prosze :(

Polecane posty

Gość gość

tak sie zastanawiam ze chyba potrzebuje pomocy psychologa.Moj problem polega na tym ze nienawidze wydawac pieniedzy. Pracuje za granica od 10 lat, bez wolnego, bez wakacji. Wynajmuje ladne mieszkanie, mieszkam sama, nie mam rodziny, praca jest jakby ucieczka od samotnosci. Przez te lata udalo mi sie odlozyc na konto 110 tys euro. Jednak moj problem polega na tym ze nie potrafie wydac tych pieniedzy, wrecz czuje paniczny strach przed naruszeniem tych oszczednosci. przez te wszystkie lata strasznie zanie zaniedbalam swoje zeby, brak czasu i strach przed dentysta. W koncu poszlam do dentysty i okazalo sie ze musze miec implanty. koszt wszystkiego 25 tys euro. Jestem zalamana, nie moge spac wiem ze musze te pieniadze wydac ale spac nie moge po nocach. Niech mi ktosprzemowi do rozsadku, to jest silniejsze ode mnie:( Pomocy

Gość gość
wiesz to w sumie twoja sprawa, że się zaniedbałaś, nie chcesz nikogo w życiu, a zęby to twój najmniejszy problem, nie chcesz z tym nic zrobić to nie rób, twoje życie...

Gość gość
to nie lepiej w Polsce zrobić taniej? To jak ty z tymi zębami żyjesz nie bolą cię?

Gość gość
A chcesz byc wiecznie samotna? Po co ci te pieniadze jesli nie inwestujuesz w siebie. Teraz polecialy zeby, ale z przepracowania i zaniedbania moga pojawic sie inne choroby. W koncu umrzesz i co ci po tych oszczednosciach? Zadbaj o siebie o swoje zdrowie. Nie musisz kasy wydawac na super auto mieszkanie czy ciuchy. Ale o zdrowie zadbaj bo niedlugo cie nie bedzie. Poza tym samotnosc tez ci napewno doskwiera. A z takim wygladem ti zaczniesz ludzi straszyc w koncu i nie znajdziesz milosci, a kto wie moze i prace stracisz?

Gość gość
Dlaczego koniecznie implanty, moze cos tanszym sposobem byloby wystarczajace ( na sztyftach, koronki, mostki itp). W Polsce jest znacznie taniej, sa kliniki dentystyczne z kilkoma specjalistami w jednym miejsc, to moze byloby odpowiednie w Twojej sytuacji, mozesz tez wszystko zrobic o wiele szybciej niz chodzac do jednego dentysty.Powodzenia.

Gość gość
pierwszy krok juz zrobilam, ze wogole poszlam do tego dentysty i nie ucieklam z fotela, bo 2 lata temu poprostu ucieklam. Czekalam na swoja kolej zaczelo mi sie robic slabo krecic w glowie i ucieklam ze strachu. Implanty musze zrobic nie wszystkie, kilka ale na tych kilku osadzic mosty z koronami. Bardzo tego chce ale jednoczesnie boje sietej calej otoczki dentystycznej i o tym ze musze stracic tyle pieniedzy. Dlatego musialam sie wygadac tutaj. Odkad pamietam mialam problemy z zebami. Jestem dosyc mloda osoba. U dentysty bylam moze 3 razy w zyciu. Mama nigdy o to nie dbala. Pozniej zaczelam pracowac na swoje utrzymanie i jak to za granica na poczatku nie ma pieniedzy, czlowiek zachlystuje sie praca ciula kazdy grosz a teraz jak mam go wydac to nie chce, boje sie itd. Dziekuje za poprzednie odpowiedzi

Gość gość
nie moge jechac do Polski, wiem ze byloby taniej. Nawet nie wiem jak pogodze prace z tymi wizytami o ile wogole tam zaczne chodzic :(

Gość gość
ta pierwsza wizyta kosztowala mnie strasznie duzo stresu i nerwow. Nie mam nawet nikogo komu moglabym sie w realu do tego przyznac i zwierzyc, nie mam nikogo kto by mnie w tym wspieral:(

Gość m ądralIa
od chorych zębów infekuje się cały organizm-to już Ci mówię, bo znam sytuację z mojej rodziny. Poza tym systematycznie powinnaś dbać o zęby, bo każdy ząb ma swoją rolę i np.wyrwanie jednego może spowodować, że Ci się inne poprzesuwają. Bo szczęka to jest jakby cały system kostny :)

Gość m ądralIa
w Wawie jest taki dr Kędziorek to wiem, że on te implanty robi, ale dość drogo. Ale w zębie dłubie przez mikroskop. Zębów nie można zaniedbać poza tym, bo to też kwestia owalu twarzy.' No i jak pisalam one tworzą system wzajemnie zależny. Ty nie masz poczucia bezpieczeństwa widzę :( ...stąd Twoje problemy. Może to i lepiej, że nie wydajesz niż jakbyś nadmiernie wydawała. Zęby są widoczne, więc to też inwestycja w wizerunek: brutalnie mówiąc ludzie nie lubią, jeśli po kimś widać chorobę a jak się nie ma zębów to to widać. Przemyśl to.

Gość m ądralIa
szkoda, że nie masz jak się wyrwać do Polski... To takie uwiązanie do pracy. U Kędziorka robi zęby ktoś z mojej rodziny i on jest naprawdę ok, kulturalny i w ogóle. :) Nie jakiś cham no i się stara.

Gość gość
nieskazitelny usmiech cie uszczesliwi :D

Gość m ądralIa
a-i jeszcze coś: sama siebie nie przeskoczysz, pewnie brakowało Ci całe życie albo lata całe pieniędzy to nie dziwne, że tak masz. Kurcze dzielna jesteś, że tak daleko zaszłaś :) Zazdroszczę Ci :( Ja nie mogę ruszyć z miejsca, bo mnie każda kolejne podłość ludzi w pewnej chwili podcinała, aż się załamałam ..i potem kolejny raz i koljeny :/ koalla.madralla tlen.pl Jak chcesz to napisz do mnie :)..ja sobie radziłam telefonem zaufania, jak mnie przerosło, bo psycholog w mojej sytuacji pomógł nachwillę a potem bło gorzej :/