Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Karol112

Jak skutecznie popełnić samobójstwo?

Polecane posty

Cześć! Znacie jakieś sposoby na bezbolesną śmierć? Tylko bez moralizatorstwa, błagam...

Gość gość
weź się ogarnij co było a nie jest nie pisze się w rejestr..

Gość gość
pomaganie, podżeganie itp. do morderstwa bądź samobójstwa jest karane, namawianie do popełnienia przestępstwa też, a nieznajomość prawa nie zwalnia z jego przestrzegania i tyle w temacie

Gość gość
Moze lepiej zapytać jak skutecznie zabrać sie za swoje życie zeby byc szczęśliwym człowiekiem i nie myślec o takich rzeczach. Nie powiem bo sama miałam ciężkie chwile w swoim życiu i przeszło mi to przez myśl ... Niestetety stety bliska osoba to zrobiła i niesamowity bol tym wszystkim sprawiła. Minęło kilka lat a człowiek do dzis nie moze sie pozbierać po tej stracie. Pewnie nie to chciałes usłyszeć... Ale jest tez osoba - moja kuzynka której sie to nie udało. Żyje do dzis. I nawet nie zdajesz sobie sprawę jak walczyła o to swoje drugie życie... Dzis dziekuje tacie i lekarzom ze sie udało.

Gość gość
Ja tez chce się zabic bo trace nos

Gość gość
ja tez chcę się zabić, mam 18 lat, rozważamm rzucenie się pod pociąg, podcięcie żył lub nałykanie się tabletek tylko tu z kolei nie mam dostępu i boję się, że nic nie dadzą, można się jeszcze powiesić...i teraz nie wiem którą opcję wybrać, trochę sie boję, ale chcę tego

Gość gość
Samobójcy cierpią po śmierci, nie wolno gardzić życiem - darem Bożym. Gloria Polo przeżyła śmierć kliniczną, tam też jest napisane jak dusze samobójcze cierpią i patrzą jak cierpią najbliżsi po ich stracie: http://www.voxdomini.com.pl/sw/gloria_polo.htm Możliwe, że macie depresję, to się leczy, można na nfz, módlcie się dużo o siebie, Bóg Wam wskaże drogę, jesli zaufacie, ja czuję Jego pomoc, a też mnie męczy depresja i nerwica.

Gość Edel
Wiem, że każdy ma inną wiarę i wierzy w różne rzeczy. Mi szkoda samobójców dlatego, że jest wiele istot, które chcą się tutaj na ziemi urodzić i doświadczyć wielu rzeczy. Kolejka jest długa, naprawdę. Pamiętam też kilka swoich poprzednich wcieleń, więc wiem, że reinkarnacja istnieje. Nawet spotkałam kilka osób tutaj w tym życiu, którzy mnie pamiętali :) Nie będę doradzać czy odradzać tego aktu. Ale samobójstwo to naprawdę wielka szkoda. Zmarnować szansę na to, żeby czegoś się nauczyć i doświadczyć. Przecież i tak wszyscy umrzemy prędzej czy później. Po co się spieszyć? Ja tam bym z ciekawości żyła dalej, żeby zobaczyć co mi los przyniesie. A muszę powiedzieć, że leczyłam się na depresję i raz o mały włos, a bym popełniła samobójstwo. Trochę mi za to wstyd, ale żyję dalej i nie żałuję. Natomiast pamiętam jedne moje samobójstwo z poprzedniego wcielenia. I szkoda mi tego życia. Wyrzuty sumienia mnie wtedy zabiły. A nie miałam wcalego takiego złego życia porównując do innych. Samobójstwo to jest taki reset i nie wiesz jak znowu zaczniesz. Nie musi być wcale lepiej, więc naprawdę szkoda życia. Ale jeżeli już naprawdę ktoś chce popełnić samobójstwo to ja chyba poszłabym w szlachetną drogę. W sensie wyjechała na jakąś misję do niebezpiecznego kraju, żeby pomóc tam ludziom. Spore ryzyko śmierci, a przynajmniej coś dobrego się zrobi :)

Gość pomysl zanim napiszesz znow
Do autorki powyzszej wiadomosci o tym ze kazdy ma iles tam wcielen sluchaj porabalo cie? Osoba ma powazny problem a dzieki twej durnej wypowied******oncu sie zabije jakos z nadzieja ze w nastepnym wcieleniu bedzie lepiej a jeszcze se pomysli ze jak do tego bedzie pamietac to zycie to uda sie uniknac tych samych bledow gratuluje bezmyslnosciii

Gość Edel
Dobrze wiem co napisałam i przemyślałam to zanim to zrobiłam. Równie dobrze informacja o tym, że "Bóg kocha Ciebie cokolwiek zrobisz" może spowodować u kogoś decyzję o popełnieniu samobójstwa. Nie odpowiadamy za czyny innych i nie próbuj wzbudzić we mnie winy. Samobójstwo to nie jest żadne wyjście i to napisałam, ale jeżeli ktoś nie umie czytać ze zrozumieniem to już nie mój problem.