Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imię dla trzeciego chłopca..

Polecane posty

Gość gość

Witam, jestem w 3 ciąży z kolejnym chłopcem. Do porodu został mi miesiąc i mam ogromny kłopot z wyborem imienia. Z mężem chcielibyśmy by było podobne do imion dwóch pozostałych synów, czyli Kacper Oskar zależy nam na tym by brzmiało i zdrabniało się podobnie. (Wiktor i Oliwier odpadają bo już mamy ich w rodzinie :)) pomóżcie proszę.

Gość gość
może Igor?

Gość gość
Marcel

Gość gość
jak ktoś wcześniej napisał - Igor pasuje. Może Błażej, Marcel... Ja mam z kolei Tymka i Piotrka, myślę teraz o Maćku albo Jacku. Może mi też podpowiecie :)

Gość gość
Czy tylko mi się wydaje że MARCEL jest strasznie fracuskie? Niestety mam jakąś awersję do tego narodu. IGOR znów mocno rosyjskie, choć z ciekawości zajrzałam i się okazuje że pochodzi ze skandynawii... Moja propozycja to .... JASPER.

Gość gość
Ja mam Bartłomieja Pawła Tomasza

Gość gość
Wiesz, w dobie globalizacji dobrze nadawać imię dziecku bez polskich znaków. Ale z drugiej strony warto zachować jakąś ciągłość kulturową :) Ja dzieci jeszcze nie mam, ale siostra miała ostatnio akcję z imionami. Ostatecznie prym prowadzi polskie starodawne imię Dragan :) w życiu bym nie uwierzyła że takie imię jest pochodzenia słowiańskiego.

Gość gość
czy jest tu ktos z Jeleniej Gory? mama Tymka i Piotrka znow w ciazy?

Gość gość
Jasper - fajne imię podpisuję się :) ale czy polskie? A jak cyt. "w dobie globalizacji" będą mówić do niego hamerykanie? dżasper? Może Stefan? Kacper-kacperek Oskar-Oskarek Stefan - stefanek (bez polskich znaków, uniwersalne, wymowa w wielu krajak zgodna z pisownią. Tylko Niemcy jak zwykle Sztefan :))

Gość gość
Ehhh autorko dla chlopcow taka biedna z imionami... Dla dziewczyn pelno, ladnych, malopopularnych, a dla chlopaka? Same oskary, kacpry, kubusie, szymony, marcele...

Gość gość
Sebastian, Krystianek, Kamilek

Gość gość
Borys?

Gość gość
Autorka :) akurat liczyłam się z tym, ze niektórzy zaczną mi wypominać że imiona Kacper i Oskar są oklepane i ich wszędzie pełno. To prawda, macie rację! :) Czy to oznacza że nie mogę dać dziecku fajnego imienia, tylko dlatego że jest popularne? :D

Gość gość
Marek, Marcin, Piotr

Gość gość
Karol, Marcin, Adam.

Gość gość
możesz możesz, dla mnie do kacpra i oskara no i wiktora i oliwiera w dalszej rodzinie bedzie pasować marcel - takie samo pedalskie :O

Gość gość
Borys

Gość gość
Natan