Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość125455

zaginięcie listu poleconego priorytetowego

Polecane posty

Gość gość125455

Witajcie, 25 marca zamówiłam towar na allegro, sprzedający wysłał go na drugi dzień. Czekałam na przesyłkę do wczoraj, dzwonię do sprzedawcy i pytam, czy nie wysłał czasem ekonomicznym, że tak długo nie ma listu. On potwierdził nadanie poleconego priorytetu, wysłał numer przesyłki - sprawdziłam, na stronie poczty wyświetla się że wczoraj była nieudana próba doręczenia o 15,38 - i że list do odebrania na poczcie w moim mieście (chociaż byłam wczoraj cały dzień w domu, i nie było u mnie listonosza, awizo też nie mam - nawet jeszcze dziś przed wyjściem sprawdzałam skrzynkę - pusto). Przychodzę na pocztę i mówię że mam do odebrania list polecony priorytetowy. Spisała nazwisko, siedzi 10 minut i mówi że ona nic takiego nie ma. Poszła jeszcze na zaplecze, poszukała, i mówi że nie ma nic. I że może poszedł dziś do doręczenia, ale mógł też zaginąć, że ona nie wie bo wróżką nie jest. Jestem taka wkur***na, bo specjanie wybrałam polecony, żeby był monitorowany i nie zgubił się po drodze. Wrrrrr... CZy był któs w podobnej sytuacji? Powiedzcie mi, czy w sytuacji, kiedy list faktycznie do mnie nie dotrze, mogę jakoś ubiegać się o odszkodowanie? Zapłaciłam za przedmiot z góry, więc pieniądze chciałabym odzyskać, jeśli nie dostanę towaru.Jeśli tak, to po jakim czasie, ile muszę czekać? Z góry dziękuję za odpowiedzi i przepraszam, że tak nieskładnie napisane, ale jestem meeega wkurzona.

Gość gość
pewnie ci ukradli lepiej zamawiac kurierem cos wartosciowego

Gość gość125455
pewnie tak, złodzieje p********e... myślałam że polecony priorytet jest bezpieczny, bo dużo zamawiam z allegro i wybierałam tę formę wysyłki i nigdy mi się nic takiego nie przydarzyło.

Gość gość125455
juz nigdy k**wa nie zamówię nic ani nie wyślę pocztą POlską

Gość gość
przez poczte nie jest bezpiecznie tam jest zlodziejstwo lepiej zaplacic pare zl wiecej za kuriera i miec pewnosc ze dostaniesz przesylke powinnas isc na poczte i zadac jakiegos odszkodowania jak nikt tam nic nie wiem to powiedz zeby zawolali jakiegos kierownika

Gość gość
Reklamacje składa osoba wysylajaca. Po rozstrzygnięciu sprawy sprzedajacy zwroci ci kase bo jemu odda poczta. Powiadom sprzedajacego ze przesylki nie ma i zeby zlozyl reklamacje. Powinno potrwać ok 2 tygodnie cala procedura