Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Własne mieszkanie kupno mam tylko 40 tys.

Polecane posty

Gość gość

Chciałbym kupić własne mieszkanie , ale mam tylko 40 tys. Nie mam pracy na normalną umowę , tylko na zlecenie , albo na czarno. Czy bank da mi kredyt np. jeśli widzi , że mam na koncie 40 tys.

Gość gość
dozbieraj jeszcze ze sto

Gość gość
Nie masz stałej umowy, nie. A jak wygląda TWoja historia kredytowa w BIK? Jeśli nie masz żadnej to dla banku jesteś zagadką i nie dadzą CI kredytu - można zbudować sobie dobrą historię kredytową kupując np. drobne agd na kredyt i np. spłacać całość po pół roku :) no ale i tak brak umowy Cię raczej dyskwalifikuje :(

Gość gość
I to jest najgorsze , że zarabiam 3,5 tys na miesiąc a nie mogę wziąć kredytu. Te 40 tys odłożyłem przez 3 lata.

Gość gość
ja ci zalatwie kredyt;) pracuje w banku, ktory ma wiele rozwiazan

Gość gość
Pracuje w banku. Aby dostac kredyt musisz miec zdolnosc kredytowa. Niektore banki honoruja umowe zlecenie przy obliczaniu zdolnosci,ale musisz udokumentowac zarobki i umowy np. 18mcy wstecz z tego zrodla dochodu. Znajdz doradce finansowego,ktory sprawdzi za Ciebie oferte lub sam rozejrzyj sie jesli masz na to czas.

Gość gość
A jak wytłumaczysz US skąd masz te 40 tys?

Gość gość
Program dofinansowania MDM to dobre rozwiązanie. Ja dostałem całkiem sporą dopłatę, co umożliwiło i przyspieszyło wszystkie sprawy i formalności związane z kredytem i kupnem. Na ich stronie wszystko jest dobrze i klarownie przedstawione: http://mieszkaniedlamlodych.com/