Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Anulkaa92

Pomoc w szybkim opanowaniu języka angielskiego

Polecane posty

Witam Wszystkich! Potrzebuje pomocy w kwestii jak najszybszego opanowania języka angielskiego. Za trzy miesiące wyjeżdżam do koleżanki do Londynu. Wcześniej z angielskim nie miałam za wiele do czynienia (nauka w szkole). Teraz mam dorobić jako kelnerka w okresie wakacyjnym i nieco się denerwuję. Koleżanka poleciła mi fiszki - ponoć bardzo ciekawa i skuteczna metoda na samodzielne oswojenie się z angielskim. Czy ktoś z Was korzystał kiedyś z tych zestawów? Byliście zadowoleni? Będę wdzięczna za Wasze opinie. Pozdrawiam!

Gość gość
ja proponuję żebyś sobie ściągnęła pdf wystarczy w google wpisać harrego pottera albo inny tytuł w wersji ang i pl po kolei czytać i tłumaczyć po pierwszym tomie powinnaś się nauczyć na poziomie podstawowym

hmmm, muszę przyznać, że pomysł bardzo oryginalny. Nie wykluczone, że spróbuję :) Poproszę o jeszcze inne inspiracje - może coś jeszcze wykorzystam :) Chciałabym się jeszcze tylko dowiedzieć czy ktoś używał kiedyś fiszek i czy to równie skuteczna metoda co propozycja kolegi/koleżanki powyżej? :)

Gość gość
Duolingo na telefon można lub na komputer-ja tak się uczę, bo tam musisz tłumaczyć, pisać ze słuchu itp.

Dzięki, czy ta apka jest płatna? Mój zasób słów z angielskiego delikatnie mówiąc jest lekko ubogi, natomiast gramatyka wychodzi mi całkiem nieźle. Dlatego zdecydowałam się już na fiszki. Oczywiście zawsze można się wspomóc innymi metodami, ale ta, faktycznie wydaje się być bardzo skuteczna... a czasu coraz mniej.

Gość gość
ja uczę się 1000 najczęściej używanych słów na youtube na kanale Jezyk Angielski i 150 zwrotów na kanale Polyglot Pablo

Gość alakoalaaaaa
Fiszki są ok, bardzo wygodne, mp3 zgrywasz ze strony na telefon, kilka fiszek w kieszeni, dużo miejsca nie zajmuje, łatwiej wszędzie zabrać niż książki, nawet w autobusie możesz się uczyć.

Właśnie w tym chciałam się utwierdzić. Nie zostało mi dużo czasu na naukę, więc biorę się do roboty. Na pewno skorzystam z waszych uwag i proszę o więcej :) :) Fiszki czy apka na telefon? Zaczęłam działać z tymi pierwszymi. Póki co chyba idę w dobrym kierunku :)

No aplikacje są najlepsze na opanowanie słówek. Ja z chęcią polecę ci faworyta w tej dziedzinie http://langmission.com/ , sama z niej korzystam i jestem mega zadowolona. Oczywiscie apka jest bezpłatna a nauka z nią jest bardzo przyjemna. Jest to coś na zasadzie gry edukacyjnej do nauki języka angielskiego :)