Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kolczyki

Polecane posty

Gość gość

witam kieruje się tu z pytaniem do mam które mają córeczki:) kiedy zrobić kolczyki dziecku? jaki wiek będzie odpowiedni? kiedy wy robilyscie córce kolczyki?

Ja przekłuwałam, gdy dziewczyny miały 3 i 6 lat - same chciały. Wcześniej nie przekłułabym.

Gość gość
Ja starszej pozwoliłam na kolczyki w wieku 6 lat i to po 2 latach proszenia mnie. Młodsza w tym roku kończy 6 lat i jak na razie twierdzi, że wcale nie będzie mieć kolczyków.

Gość gość
Ja zrobiłam 2 mies. temu. Córka miała 11 mies. Troszkę Płakała zaraz po, ale ogólnie wszystko super :-) Nie żałuję decyzji choć wiem, że nie wszystkim się to podoba. Mnie i mężowi owszem, a córce one wcale nie przeszkadzają. Tak, tak zapewne jesteśmy patologia i córka ma na imię Jessica...:-S

Gość gość
właśnie moja córka ma 8,5 miesiąca i też chce zrobić jej kolczyki ale martwię się po prostu jak zareaguje i czy będzie wciąż chwytala za swoje uszka

Gość gość
moja ma 8 m i tez chce jej przebic uszka za jakies 2-3 m na wakacjach.

Gość gość
Ja przebiłam córce uszy jak miała 8 miesięcy i nie żałuję. W ogole jej kolczyki nie przeszkadzają i nie było żadnych problemów. Dziś ma ponad 2 lata i cieszę się, że nie będzie pamiętała momentu przekłuwania. A myślę, że nie bolało jej, bo nie płakała, miała maść znieczulającą na uszach. No cóż, w takim razie dołączam do patologii ;)

Gość gość
4 lata, blagala mnie :-).... Najgorszy pomysł w lato ( bo nie można moczyć uszu, jak na basen czy nad morze?)... Polecam przekuć wtedy gdy dziecko z jakiś innych powodów bierze antybiotyk, wtedy jest małe prawdopodobieństwo że uszy się nie zainfekuja ( rada kosmetyczki.)

Gość gość
Ja na pewno nie przekluje uszu córce, jesli sama o to nie poprosi. Dziecko to nie zabawka i powinno samo decydować o swoim ciele. Skąd pewność, ze jak dziewczynka dorosnie, bedzie chciAla nosić kolczyki? Przecież nie wszystkie kobiety noszą. Jasne, że kolczyki można wyjąć, ale czasem zostają po nich ślady. Niech dziecko samo zdecyduje, czy chce mieć dziury w uszach.

Gość gość
No jak będzie miała z 15 lat to pozwolę, jeśli będzie chciała. Tylko na wsi przekłuwa się uszy małym dziewczynkom.

Gość gość
moja miała 3 lata, sama jeczała 2 tygodnie ze chce kolczyki no i sie zgodziłam, trzeba miec z głowa zeby przebic uszy niemowlakowi...

Gość gość
Nie robiłyśmy, nie jesteśmy złotnikami :P