Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilkaa06

Bardzo blada druga kreska na teście

Polecane posty

Gość Emilkaa06

Witam dziewczyny! Mam pytanie, otóż staram się od 4 miesięcy i jak to tej pory lipa, ale dziś jest termin @ i jako, że nie przyszła zrobiłam test. Wyszedł "chyba" negatywny bo tak jak w instrukcji pisało, że po 5 minutach odczytać wynik to nie było nic, nawet cienia, ale po 10 min jest bardzo blada druga kreska. Nie wiem co o tym myśleć, dodam, że test zrobiony około 10 rano czyli po herbacie kawie itp. Któraś może coś powiedzieć na ten temat? Test był paskowy z allegro. Planuję jutro rano powtórzyć ale czy jest sens skoro krecha była widoczna tak późno? Dziękuję za odpowiedź.

Gość gość
idz kup sobie w aptece, u mnie blada kreska oznaczala ciążę była wczesna ciąża wynik z krwi potwierdził

Gość klaudia5124
Moim zdaniem możesz być w ciąży mi przez tydzień od @ wyskakiwała blada kreska dopiero po dłuższym czasie było widać mocniej. Masz jakieś objawy? Wstręt do zapachow, ból sutków? Jak tak to napewno jestes w ciąży

Gość Emilkaa06
Klaudia z objawów to tylko bolące, kłujące piersi, a nigdy przed @ mnie nie bolały no i taki lekki ból jajników. Też myślę żeby kupić test płytkowy, one chyba są pewniejsze.

Gość Emilkaa06
No i dodam, że mam od kilku dni napuchnięte węzły chłonne co mnie bardzo martwi.

Gość gość
Mi w takiej sytacji gin powiedzial, ze te "blade" z nikad sie nie biora. Cos jest na rzeczy:-)

Gość gość
ja tez mialam te z alegro paskowe, one sa beznadziejne jestem w ciazy i test za kazdym razem pokazywal mi druga kreske po 15 minutach, nawet jak hcg mialam 6 tys to ta ke=reska juz powinna byc taka jak ta kontrolna a duzo jasniejsza byla, napewno to ciaza:)

Gość gość
Moja druga blada kreska ma obecnie 5 lat:))

Gość gość
Za późno odczytałaś test. Blada kreska, która pojawia się w ciągu 3-5 minut może oznaczać wczesną ciażę, ale nie później. Później to już tylko reakcje chemiczne.

Gość gość
Kup dwa różne testy i będziesz miała pewność.Mi strumieniowy pokazał drugą kreskę po 10 minutach a inny robiony w ten sam dzień od razu

Gość Emilkaa06
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Ja się dziewczyny wcale nie nastawiam bo wiem, że późno odczytane i w ogóle jest tak jasna, że jak zrobię zdjęcie to jej już nie widać. Pozostaje czekać. Postanowiłam jednak zapytać bo zrobiłam w życiu 6 testów ciążowych i nigdy nie było cienia nawet po godzinie czy dniu, stąd moja ciekawość. Jutro zrobię rano test nic nie pijąc przed jeszcze raz i powinno się coś wyjaśnić.

Gość gość
ja jak zrobilam test to druga nlada krwska pojawila sie rano a test robilam wieczorwm.niby jest napisane,ze po takim czasie wynik nie wazny a jednak nigdy nie bylo drugiej kreski..i urodzilam synka z tej bladej porannej kreski :) tak wiec moim zdaniem bardzo prawdopodobne,ze jestes w ciazy..bardzo wczesnej dlatego stezenie hcg jest niskie :)

Gość Emilkaa06
Już się wyjaśniło, nastąpiło plamienie.

Gość gość
Mój przykład też potwierdza, że kreska która pojawiła się po dłuższym czasie oznaczała ciążę - test zrobiłam rano, był negatywny, a gdy wieczorem na niego zerknęłam była lekka kreska. I takich przypadków opisywanych jest mnóstwo. Z kolei gdy jeszcze nie byłam w ciaży NIGDY po żadnym czasie nie pojawiła się kreska, a testy robiłam kilkakrotnie i zawsze spoglądałam na nie także nieco później. Ja uważam, że faktycznie, wynik jest w 100% wiarygodny, gdy kreska jest w ciagu 5 minut, ale jeśli pojawiła się później to też prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo wysokie - wyższe niż prawdopodobieństwo jakichs tajemniczych reakcji chemicznych, które miałyby powodowac powstanie kreski. Test jest tak skonstruowany, że w rakcję wchodzi tylko interesujący nas hormon, żadnych innych reakcji ma nie być i kwesstia upływu dłuższego czasu nie ma tu nic do rzeczy. To działa w drugą stronę - nie jest tak, że jak np po 3 minutach nie ma kreski to nie jesteśmy w ciąży, podają czas 5 minut, żeby na pewno poczekać, bo po tym czasie wiekszość ciąż jest już uwidoczniona. Ale naprawde nie wszystkie. A więc powtórz test jutro z porannego moczu, ale moim zdaniem szanse na ciążę masz bardzo duże!

Gość Emilkaa06
Dziękuję osobie z 14:44 za odpowiedź :-) Jednak jak pisałam pojawiło się plamienie dziś, śluz z krwią na papierze po wizycie w toalecie, chwilę temu zrobiłam drugi test i znowu jest blada kreska tylko widoczniejsza bo nic nie piłam przed. Już zgłupiałam, powtórzę oczywiście rano ale jak zacznę bardziej plamić to co jest nie tak? Dwa testy mogły by się pomylić, cóż pewnie tak.

Gość gość
Emilka, nie martw się - testy nie kłamią. Ja mialam identyczna sytuację i zaczynam właśnie 30 tc. A co do plamienia ja mialam pierwszy dzień sluz z krwia, a kolejne 3 dni normalne regularne krwawienie - z podpaskami nie nadazalam, a ciąża nadal byla i rozwija się prawidłowo :-). Nie czytaj netu, bo ja tak robilam i wkrecilam sobie ciążę pozamaciczna, a potem morze niepotrzebnie wylanych lez.

Gość gość
Oj chyba masz rację, jakbym siebie czytała, właśnie też zaczęłam już takie rzeczy znajdować jak ciąża pozamaciczna. Kurczę chyba lepiej po prostu poczekać i nie przejmować się tym. Jutro kupię test z apteki i czy będzie plamienie czy nie to go zrobię dla pewności. Gratuluję Ci, jesteś już tak blisko końca :-)

Gość gość
Mi wielokrotnie kreska pojawiała się po czasie napisanym w instrukcji i zawsze sobie z męża żartowałam. W ciąży nie byłam. To nie są żadne tajemnicze reakcje, przeczytać można o nich w ulotce dołączonej do testu.

Gość Emilkaa06
Post z 15:12 jest mój :-)

Gość gość
Test kup dzisiaj i zrób z poranego moczu. Nie ma znaczenia czy przed sikaniem coś wypijesz, bo nawet jak wypijesz to tak od razu Ci moczu nie rozcienczy. Wazne, zeby test byl z pierwszych sikow. I kup nie strumieniowy tylko plytkowy.

Gość Emilkaa06
No być może wychodzi fałszywy test pozytywny, ja muszę jednak przyznać, że nigdy nie wyszła mi żadna nawet mega blada kreska na teście ciążowym, a kilka ich było stąd takie moje, może i głupie pytanie...

Gość gość
Dziękuję, juz bym chciała urodzic, tak się doczekać nie mogę. Nic nie czytaj, bo tylko niepotrzebnie się nakrecasz, oczywiście może być tak, ze nie jestes w ciąży, ale bądźmy dobrej mysli. Mnie tez nigdy nie wyszla żadna druga kreska, gdy ciąży nie było, a blada prawie niewidoczna mialam nawet tydzień po tym kilkudniowym krwawieniu, więc to nie zawsze działa tak, że dzien spodziewanego okresu rowna się dwie grube krechy.

Gość Emilkaa06
Dajesz nadzieję :-) Oczywiście nie będę się nakręcać bo może być tak, że to nie ciąża. Tobie życzę spokojnej końcówki i w miarę znosnego porodu ;-)

Gość klaudia5124
Ja robiłam test plytkowy i pierwszym razem po 5 minutach nie wyszło nic, dopiero kiedy spojrzałam po 30 minutach na niego kiedy był juz prawie suchy zobaczyłam mocna rózową kreskę. W kolejnych dniach kiedy test był mokry dopiero co polany siuśkami widać było pod światło bladą kreskę, i tak było do tygodnia kiedy co kilka dni robiłam ten sam test.. Wydaje mi się że mocna czerwona kreska wychodzi od razu ale może w 2 miesiącu ciąży. Zrób test płytkowy, wydaje mi sie że różowa kreska nie bierze sie z nikąt, kiedyś zrobilam test , a nie byłam w ciąży to wynik się nie zmienił. Może radzę się tylko tak nie nakręcać bo jak się nie uda to będziesz zawiedziona.

Gość gość
Tak więc dziewczyny dziś powtórka testu i jest druga kreska, nadal blada ale wyraźna ;-) Dziękuję za wasze wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam :-)

Gość gość
Emilko, gratulacje!!! Kurcze, jak to człowiek przezywa radosc zupełnie obcej osoby...:-) To ja, pisalam Ci żebyś nie czytala i o ciazy pozamacicznej.