Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Różaniec działa cuda!!

Polecane posty

Gość gość
A co na to Martyna 33?

Gość gość
A może jeszcze spytaj jakiegoś ojca-wielkiego-ryzyka. ;) A kogo to obchodzi? Fakty mówią same za siebie.

Gość gość
martyna jest protestantka

Gość gość
Choruję na nerwicę natręctw. Od 2 lat mam bluźniercze myśli przeciwko Bogu, których nie chcę. Pamiętam, że jak odmawiałam Różaniec regularnie, to było ich mniej, a po odmówieniu cząstki Różańca czułam się bardzo spokojna i szczęśliwa. Nie wiem dlaczego, ale przestałam. Od kilku miesięcy mam nasilenie objawów, a od ,15 tygodnia jest naprawdę tragicznie. Na dobry początek zaczęłam domawiać dziesiątkę Różańca. Jest trochę lepiej i mam nadzieję, że i tym razem modlitwa pomoże :)

Gość gość
gość dziś 20:48 to ja autorka ja byłam w podobnej sytuacji tylko ze ja olewałam Boga i się bałam nawrócić bo miałam lęki ale ja źle podchodziłam do wiary... Zmówię dziś za Ciebie różaniec obiecuję byś była szczęśliwa i wiem co czujesz bo bez modlitwy nie ma miłości!! Do mnie przyszedł w nocy Duch Święty bo poprosiłam by pocieszyciel przyszedł do mnie i momentalnie przestała mnie głowa boleć bo przed okresem zawsze mnie boli i oczy i czułam się spokojna

Gość gość
To ja autorka tematu: Wy nie zrozumieliście fragmentu z Biblii o poganach bo chodziło o osobach takich co chodzą do Kościoła a Boga nie mają w sercu i na pokaz się modlą albo tacy co na rogu Kościoła czy ulicy stoją i pokazują ludziom, że są wierzący i na głos się modlą -to jest pogaństwo i oni odebrali swoją nagrodę

Gość gość
ale jest też napisane by wejść do swojej izdebki czyli w swoim pokoju by Bóg widział tylko że się modlimy i wtedy to jest prawdziwa modlitwa. Nie mylcie pojęć i nie siejcie nienawiścią! Pan Jezus w objawieniach Św Faustyny prosi byśmy odmawiali Koronkę do Miłosiedzia Bożego-a to jest też różaniec

Gość gość
Różaniec jakikolwiek pomaga a to zły nam podpowiada by się nie modlić strasząc lub pokusom nam namawia byśmy bluźnili

Gość gość
Zdrowaś Maryjo, łaski pełna, Pan z Tobą” – to słowa samego Boga- z Biblii

Gość gość
Nie wzielabym tego świństwa do ręki tak jak i krzyża, to narzędzia szatana kościoła który spływa krwią niewiernych.

Gość gość
gość dziś 21:23 nie wiesz co piszesz... Też zmówię za Ciebie modlitwę ... :) warto mi pomaga

Gość gość
his infernal majesty dziś dlatego trzeba zmawiać za takie osoby modlitwy i wtedy i oni mogą się nawrócić jak spotkają na drodze osoby które wskażą im drogę do nawrócenia... Ja jeszcze może nie jestem gotowa na wyspowiadanie bo jestem początkowa w zmawianiu różańca ale czuję się po nim spokojna i zaczynam kochać siebie i ludzi nawet tych którzy mnie nienawidzą...

Gość gość
różaniec przynosi nieszczęście bo to narzędzie szatana morderców

Gość gość
Ciekawy temat wielu ludziom po prostu nie chce sie nawet pomodlic i tyle

Gość gość
Bo gdzie dwóch lub trzech jest zebranych w moje imię, tam jestem wśród nich". czyli gdzie ludzie spotykaja by sie modlic to jezus bedzie wsrud nich Modlitwa grupowa jest ważną częścią życia Kościoła, podobnie jak uwielbienie, zdrowa doktryna, komunia i społeczność z innymi wierzącymi. Wczesny Kościół spotykał się regularnie, aby uczyć się wspólnie zdrowej nauki apostołów, łamać chleb i modlić się razem (Dzieje Apostolskie 2:42),

Gość gość
Moja Ciocia odmawia rozaniec kilka razy dziennie :-) :-) :-)

Gość gość
Różaniec działa cuda!! Kto zmówił przed snem? Ja zmówiłam ;)

Gość gość
To moze i ja sprobuję :-)

Gość gość
martyna 33 źle pojmujesz ewangelie ;) bałwochwalstwo to oddawanie czci bożkom... Różaniec sam Pan Jezus w objawieniach Św Faustyny prosił modlić się Koronką do Miłosierdzia Pana Jezusa- jest to różaniec więc źle rozumujesz wiarę w Boga... ;) mam nadzieję, że otworzysz oczy!! Jedna całość Ojciec-Syn Boży i Duch Święty ale Święta Maryja jest naszą matką, matką całego narodu i ona potrafi uprosić u Boga dla nas wiele łask:)

Gość gość
martyna 33 czytałam wiele razy Biblie ale nie całą.... A co powiesz na to że Zdrowaś Maryjo- pochodzi z Biblii i są słowami Boga? Ok ty całą Biblie przestudiowałaś ja nie, przyznaję się, ale ja nie oddaje czci różańcowi on mi tylko pomaga przed lękami w nocy - wtedy nie mam koszmarów bo jest poświęcony i mam go blisko siebie, ale kiedy się modlę, modlę się o miłość do siebie, do ludzi, by mi depresja mineła i zmawiam dziesiątkę różańca proszę Ducha Świętego... Ja tylko pisałam, że modlitwy różańcowe potrafią zdziałać cuda... Przeczytaj dziennik Św Faustyny... do obrazów się nie modlę, zresztą modlę się przed spaniem na leżąco- napiszesz, że zaniedbuję modlitwę, ale myślę, że Bóg zrozumie, że mam lęki w nocy po traumie jaką kiedyś miałam... Każda jakakolwiek modlitwa nie jest grzechem jeśli zmawiasz ją samemu bez pokazu dla innych to wtedy i Bóg Cię wysłucha, ale świadectwa jakie czytałam dużo pomaga ludziom zmawianie różańca i mi też ;)

Gość gość
Klepanie różańca pomaga jak każda mantra - bo to jest mantra. I nic innego. Niektórym pomaga mruczenie. Spróbuj sobie pomruczeć jak kot przez 10 min. Też powinno pomóc. A co do objawień - to dopiero jest siara ;) Zebyś ty wiedziała jakie ja mam objawienia po 10 browcach - to byś sie do mnie modliła :D

Gość gość
martyna 33 Modlitwa różańcowa jest modlitwą biblijną, dlatego że rozważane w niej tajemnice, z wyjątkiem dwóch ostatnich, mają podstawę biblijną, ale także dlatego, że odmawiane w niej ustnie podstawowe modlitwy zostały zaczerpnięte z Pisma Świętego. Modlitwa Ojcze nasz jest tą, której Jezus nauczył Apostołów (zob. Łk 11,1-4; Mt 6,9-13) i jest ona wzorem wszelkiej modlitwy chrześcijanina. Dobrze nam znane trzy wezwania Modlitwy Pańskiej: imię Twoje, Królestwo Twoje, wola Twoja stanowią jej rdzeń. Ponadto Jezus wskazuje w niej także na trzy najważniejsze potrzeby człowieka: chleb powszedni, przebaczenie, wolność duchową. Modlitwa Zdrowaś, Maryjo jest odmawiana w Różańcu po Ojcze Nasz i jest jakby dopowiedzeniem i rozmyślaniem nad tym potrójnym wezwaniem Zbawiciela. Zdrowaś, Maryjo to początek pozdrowienia anielskiego ze Zwiastowania (zob. Łk 1,28). Słowa, które powtarzamy w tej modlitwie, powiedział w imieniu Boga wysłannik nieba, archanioł Gabriel. Modląc się tak, wychwalamy Boga w Jego najwspanialszym stworzeniu, w którym najdoskonalej znalazły wypełnienie słowa z Modlitwy Pańskiej.

Gość gość
martyna 33 Wiemy, że Maryja całkowicie uświęciła swoim życiem imię Boże. Zaprowadziła w swej duszy i w swoim życiu Królestwo Boże - i wreszcie wypełniła do końca wolę Bożą. Druga cześć modlitwy Zdrowaś, Maryjo jest modlitwą Kościoła. Mówi ona o potrzebie wstawienniczej modlitwy Maryi w naszych najważniejszych chwilach życia. Także ta druga część doskonale wyraża ducha Biblii, ducha ubogich Jahwe - ludzi ubogich jak Maryja. Ona całą swą ufność położyła w łasce Boga i nie miała żadnego innego zabezpieczenia w życiu, jak tylko oparcie w Nim. Przez wiele wieków modlitwa Zdrowaś, Maryjo była dokładnym powtórzeniem ewangelicznego pozdrowienia Gabriela i Elżbiety. Dopiero w XIII wieku tę frazę biblijną uzupełniono jednym słowem: Jezus. Ono ogromnie ubogaciło ową modlitwę, bo w centrum znalazło się to najważniejsze imię, o którym św. Paweł powie: aby na imię Jezusa zgięło się każde kolano (por. Flp 2,9-11 i Rz14,11). Druga zaś część modlitwy Zdrowaś, Maryjo powstała dopiero w XIV wieku, kiedy w Europie panowała dżuma. W recytowanych słowach pozostał w niej jednak ślad grozy tamtych dni teraz i w godzinę śmierci. Te dwie rzeczywistości - teraz z godziną śmierci - spotykały się razem w tych trudnych dniach epidemii i sąsiadowały z sobą bardzo blisko. Ludzie, szukając ratunku, uciekali się do Maryi. Pius V, znany z modlitewnego wstawiennictwa zwycięskich chrześcijańskich żołnierzy w bitwie pod Lepanto, kazał umieścić tę modlitwę w brewiarzu rzymskim, przez co uczynił ją oficjalną modlitwą Kościoła.

Gość gość
Martyna 33 Obie modlitwy Ojcze nasz i Zdrowaś Maryjo wyrażają naszą wiarę i służą uwielbieniu przez nas Boga. Nie ma sensu żadna dyskusja, czy ważniejsze jest Ojcze nasz czy Zdrowaś Maryjo, bo nie istnieje żadna rywalizacja Boga i Matki Najświętszej. Zdrowaś, Maryjo jest jakby Maryjnym powtórzeniem Modlitwy Pańskiej, a odmawiane przez nas Pozdrowienie Anielskie jest wezwaniem przez nas Maryi, aby pomogła nam stać się uczestnikami nadchodzącego Królestwa Bożego, o co modlimy się w Ojcze nasz. Nie powinniśmy zapomnieć, że modlitwa Zdrowaś, Maryjo jest modlitwą także chrystocentryczną (zobacz komentarz KKK 2677). Modlitwa Chwała Ojcu jest aktem strzelistym uwielbienia Boga w Trójcy Jedynego oraz rozwinięciem formuły trynitarnej, wypowiedzianej kiedyś przez Jezusa podczas rozesłania uczniów (zob. Mt 28,19). Natomiast modlitwa, którą odmawiamy w Różańcu, Wierzę w Boga jest formułą wiary. To Symbol Apostolski nazwany tak, bo wiernie streszcza wiarę Apostołów i jest symbolem chrzcielnym Kościoła rzymskiego. Także sam znak krzyża, z wypowiedzianymi słowami, to trynitarna formuła, stosowana najpierw podczas udzielania Chrztu (zob. Mt 28,19), a potem wypowiadana przy rozpoczęciu każdej modlitwy. Czyniony znak krzyża na początku Różańca jest więc wpisaniem naszej modlitwy w długą tradycję modlitwy Kościoła i jest wyznaniem wiary w Trójcę Świętą.

Gość gość
Martyna 33 później wyślę więcej odpowiedzi na Twoje pytanie bo teraz mi uznaje treść za spam ale najważniejsze wysłałam ;)

Gość gość
A ponieważ imperium rzymskie było i jest pogańskie (jak każde imperium, które pożąda władzy ziemskiej - wszak Jezus powiedział "królestwo moje nie jest z tego świata"), to i modlitwy do Maryi są pogańskie.

Gość gość
Proście a będzie Wam dane. Ja prosiłem i otrzymałem. Mimo że nie zasługiwałem. I dzięki łaskom wyproszonym za wstawiennictwem Matki Boskiej (dziękuję!!!!!!!) jestem szczęśliwy, odnalazłem moje miejsce w życiu, stałem się silniejszy. Mam wrażenie że każdego dnia coraz bardziej staję się narzędziem Chrystusa do krzewienia dobra na świecie. Ludzie mogą się śmiać z różańca. Ale to tylko dlatego że go nie znają. CHWAŁA BOGU I NAJŚWIĘTSZEJ MARII PANNIE