Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chipsomaniaczka ciążowa

Czy jecie w ciąży chipsy???

Polecane posty

Gość Chipsomaniaczka ciążowa

Jestem w 13. tygodniu i jem chipsy, frytki, popcorn z mikrofalówki. Wiem, że to niezdrowe, ale mam taką ochotę, że przynajmniej 2 razy w tygodniu zjadam paczkę chipsów. I tak staram się ograniczać, bo moje kubki smakowe domagają się chipsów codziennie. Chyba będzie chłopak, bo mi się chce ciągle słonego. Czy bardzo tym zaszkodzę dziecku?

Gość gość
już nie sugeruj się tym, że jak ci się chce słonego to będzie chłopak, ja będę miała syna, a ciągnie mnie bardziej do słodkiego, owszem jadam chipsy czy popcorn, ale nie aż w takich ilościach

Gość gość
A jedna-dwie paczki tygodniowo to jakoś dużo? No przecież nie jem tego codziennie!

Gość gość
moim zdaniem dużo, ty rób jak uważasz

Gość gość
2 razy byłam w ciąży i za każdym razem zjadłam moze ze 2 razy to świństwo... Ogólnie chipsy zjadam raz na kilka miesiecy bo jak juz pisałam to świństwo jest.. Jak dla mnie jesz tego za duzo nawet jak ba osobę nie będąca w ciąży...

Gość gość
Taaaa, bo w ciąży to juz tylko kiełki i sucharki... Jedz to na co masz ochotę i się nie przejmuj, póki nie jesz tego codziennie, jest ok. Ja tez jadam te "swinstwa", coprawda rzadziej, ale to tylko dlatego, ze mnie na to nie nachodzi.

Gość gość
moim zdaniem przesadzasz z ilością. straja sie chociaż czytać etykiety, wybieraj chipsy bez oleju palmowego i chemicznych dodatków. Najlepsze juz zwykłe solone. Popcorn z mikrofali to kuszenie losu.... kup juz normalną kukurydzę i zrób na patelni na swoim tłuszczu.

Gość gość
P********ie o szopenie . Jedz na co masz ochotę . Dzieciatko i tak weźmie tylko to co potrzebuje. Tobie może grozić jedynie niestrawność czy zgaga. Ja normalnie jem wszystko na co mam ochotę a to juz 34 tydzień dzidziuś zdrowy dobrze podkarmiony :) lekarz wszystko w porządku mówi. Wiadomo nie przesadzając ale też nie ograniczając sie.

Gość gość
Też uważam że można jeść raz na jakiś czas, choć ja nienawidzę i nie wiem jak je można jeść, są obrzydliwe:) co nie znaczy że jem wszystko takie idealne, kawę słabą rano tez pije :) Też wole słone i będzie chłopak.

Gość gość
Nie jedz popcornu z mikrofali to straszny syf a maślany to juz w ogole... Kup zwykle ziarno i zrób na patelni na oleju rzepakowym a chipsy najlepiej solone i staraj sie ograniczać. Ja w ciazy czasami jadłam chipsy ale to raczej 1-2 razy w miesiącu, za to posmakował mi ogromnie.... Seler. Teraz toleruje go tylko w sałatce jarzynowej ;)

Gość gość
To jest syf co jesz!