Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CIAZA!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny !! Dopiero zrobilam 2testy ciazowe i wyszly pozytywne 3 dni przed @ i to po poludniu. Nie wiem co mam myslec. cala sie trzese! ciesze sie bardzo!! ale ogarnela mnie panika!! Wybaczcie ale musiaalm sie z wami tym podzielic!

Gość gość
Fajnie :) ja robilam 4 dni przed @ 2 testy. wyszly pozytywne. plakalam ze szczescia jak szalona. teraz moje szczescie na roczek :)

Gość gość
Jezu dalej sie trzese!!! zdziwilo mnie to ze po poludniu i to przed terminem miesiaczki 2 pozytywne! co teraz mam zrobic? zapisac sie do gina?

Gość gość
zapisz sie najwczesniej na koncowke 7 tyg. a najlepiej 8. wczesniej nie ma sensu.

Gość gość
tak zapisz sie. ja umuwilam wizyte zaraz po zrobieniu testow. na drugi dzien juz bylam u gin.powodzenia :)

Gość gość
Gratuluję :-). Idz do lekarza ok 8 tygodnia, nie wcześniej, bo będziesz się denerwować, że serduszko jeszcze niewidoczne, ze jest sam pecherzyk. A stresu Ci teraz nie potrzeba :-)

Gość gość
ale chyba powinnam od razu zeby w ogole potwirdzic ciaze,tak?(nic nie wiem bo to moja 1 ciaza)

Gość gość
nie ma potrzeby od razu lecieć bo jak nic nie będzie widać na usg to tylko się będziesz martwić. idź ok 6-7tc.

Gość gość
Potwierdzic mozesz dopiero ok 7-8 tygodnia, wtedy dopiero będzie cos widac na usg- zarodek i bijace serduszko, teraz nic nie zobaczysz, bo za wcześnie. Oblicz sobie ok 7 tygodni od daty pierwszego dnia ostatniej miesiaczki i wtedy mozesz juz isc.

Gość gość
dziekuje wam dziewczyny! ja sie ciagle gapie na te testy i uwierzyc nie moge!:)

Gość gość
Mialam to samo, chowalam do torebki i za chwilę znów wyjmowalam, żeby się pogapic:-D

Gość gość
heheh znam to:) mam pytanko. Powinnam sobie kupic kwas foliowy? bo ciazy nie planowalam i nie brałam go wczesniej

Gość gość
Tak, kwas jak najszybciej.

Gość gość
dziekuje wam kochane!:*

Gość gość
Jeszcze długo nie będziesz mogła uwierzyć. Ja jestem w 10 tygodniu, widziałam i słyszałam bicie serduszka, ale nadal jakoś to do mnie tak do końca nie dociera. :D Czekam na kopniaki i widoczny brzuszek. ;)

Gość gość
Jeju ja tez chce juz kopniaki!!

Gość gość
Ja poszlam do gina dzien po zrobieniu testow, to byl 4tydz5dzien ciazy, pecherzyk byl widoczny i w moim przypadku oplacalo sie isc wczesniej bo w 8juz nie byloby po co... okazalo sie ze mam torbiel i jajnik nie przeksztalcil sie w cialko zolte i nie rozwija ciazy i natychmiast musialam zaczac przyjmowac progesteron... i dzis mamy 38tc. Wiec kierujac sie moim doswiadczeniem na pewno nie czekalabym z wizyta u gina ale to twoje dziecko, zrobisz jak bedziesz chciala...

Gość gość
Jeszcze wczoraj kupilam sobie kwas foliowy:) ciagle dotykam i mowie do brzusia pomimo ze maluszek jest malusienki:)) tak bardzo go kocham! Moj ukochany tez powiedzial :kocham was!:) jestem szczesliwa!:* mam nadzieje tylko ze testy sie nie pomylily bo sie zalamie!:( od czasu do czasu pobolewa brzuch,bola piersi i staly sie pelniejsze,zmeczenie. Tyle z objawow :)

Gość gość
Ale wam zazdroszcze. ja sie staram i staram i nic :(:( ale już sobie znalazłam w internecie taki kalendarz, który mi pokazuje kiedy jest największe prawdopodobiństwo zajścia w ciąże... moja przyjaciółka ostatnio też zaszla w ciąże po długim czasie i właśnie tym się kierowała http://dniplodne.schorzenia.info/ .. . Chyba się sprawdza ;) Trzymajcie za mnie kciuki

Gość gość
Trzymamy kciuki :) autorko to nie jest dobre ze juz sie tak przywiazujesz, bylas juz u gina? Wylej troche zimnej wody na siebie. I nie mowie tego ze zlosci tylko za wczesnie na taka ekscytacje, bo gdyby nie daj Bog stalo sie cos nieoczekiwanego to wyladujesz w psychiatryku

Gość gość
Gratulacje :) pamietam jak zrobilam pierwszy test i wyszedl pozytywny doslownie sie telepalam,zbladlam nie moglam sie uspokoic ze zdziwienia i szczescia mimo tego,że dziecko było planowane :D teraz moja kruszynka ma 2 miesiace,a ja kocham ją najbardziej na świecie! Pozdrawiam mamusie i przyszłe matki =)

Gość gość
Dni płodnych się nie wylicza, więc kalendarz do niczego się nie nadaje.

Gość gość
Hej ja starałam się pół roku 11 marca byłam u nowego gin polecił mi Inofem 2x1. dwa dni temu pokazały mi się na teście 2 kreseczki :) dzwoniłam dzisiaj do niego i wizyte mam umówioną na 27 kwietnia ze względu że 11 mnie badał i nic nie widać było a pęcherzyki nie były pęknięte :) nie wiem jak wytrzymam te 17 dni :D Bardzo się ciesze :D

Gość gość
Dziewczyny to ja,autorka. Boje sie w sumie bo slyszalam ze mozna samoistnie poronic;( a.moze te testy nie przez ciaze. Moze nie jestem w ciazy tylko mam jakies nieprawidlowosci hormonalne? Boje sie. Jestem pelnaa sprzecznych mysli

Gość gość
To idz kobieto do ginekologa. Nie czekaj. Bo stresu wcale sobie nie oszczedzisz czekaniem bo bedziesz w ciaglej niepewnosci a to jeszcze gorsze. Szkoda ci tej stowy na wizyte? Bardziej sie nakrecasz czy jestes i czy wszystko ok niz jak pojdziesz i bdziesz wiedziala na czym stoisz

Gość gość
Bo kazdy co innegp mowi.,ze jeszcze nie ma po co ze za wczesnie. Ale ja i tak pojde

Gość gość
Idz i daj znac po wizycie jak poszlo. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok :)

Gość gość
dziekuj***ardzo:)

Gość gość
Na ile procent pozytywny test =ciaza? A moze pomimo 2 testow to nie ciaza? Testy z tej samej firmy i w tym samym dniu robilam

Gość gość
Czekam na odp:(