Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WariatQa_102

Napoje czy herbata energetyczna?

Polecane posty

Gość Blackly Swan
idac tym tropem pewnie ciagle jedziesz na chinskich zupkach.

Gość kuksu_fan
co się czepiasz ja tam lubie chińskie zupki od czasu do czasu przegryźć, zwłaszcza kiedy jestem chora i mnie w łóżku rozłoży na maksa, a potem muszę pić ciągle jakieś herbatki energetyczne na wzmocnienie i pić dużo, dużo ciepłego.

Gość aierolka
dla mnie to chemia sama w sobie, jak potrafie sobie zaparzyc herbatke royal rum z teekanne to i zupe tez potrafie ugotowac. rozumiem jakbys tu mowili o jakis przepiorkach nadziewanych kremem nugatowym czy innych kulinarnych oh i ach, ale zupa to chyba najprostsze danie jakie mozna ugotowac.

Gość Perelka_kulinarna
Uwierz, ze sie da nawet zepsuc zupe. Nie wiem jak to robie, ale czasem zdarzy mi sie o niej calkowicie zapomniec i potem ziemniaki przywieraja do dna i baj, baj zupo ktora juz plynie razem z innymi sciekami. Obawiam sie, ze nawet w przypadku gotowania herbaty tez moglabym miec podobne doswiadczenia. Na cale szczescie moj maz glownie w domu gotuje, bo nie wiem co bysmy jedli przy moich zdolnosciach.

Gość rewelixa
Troche przed treningiem robie sobie taki zielony koktajl na bazie szpianku, jarmuży, banana i ananasa - taka bomba witaminowa daje lepszego kopa niż jakaś kawa. Herbatę wolę wieczorem, najlepiej białą ;)

Gość xeniamaj
Ja po treningu wolę coś, co dodatkowo przyspieszy metabolizm, np. Teekanne Pu-Erh Lemon, która w ten sposób działa. Chciałabym też wprowadzić koktajle proteinowe, ale nie wiem kiedy powinnam je pić - przed czy po treningu?

Gość waldo_tric
Koktajle proteinowe powinno sie pić po treningu, bo mają za zadanie zregenerować i pomóc budować mięśnie - jak to po treningu, nie? Możesz je robić z odżywek albo białek, ale raczej polecam to pierwsze, białka nie wszyscy "trawią" - if you know what i mena :>

Wszystko co ma sporo elektrolitów. Warto uzupełniać płyny po treningach, zazwyczaj są to napoje bo szczerze mówiąć nigdy nie słyszałam o herbatach energetycznych. Wydaje mi się jednak, że jeżeli są one przeznaczone dla osób trenujących to jak najbardziej korzystaj z tego co Ci lepiej podchodzi, ale przetestuj wszystkie możliwe środki na rynku :)

Gość gość
Ja nie lubię tego typu napojów. Staram się zdrowo odżywiać,dlatego uzupełniam dietę napojem bioaktywnym z http://nonibioactive.pl/ Słyszałam,że sok z noni wspiera zdrowy tryb życia.

Gość Tereska0070
Wypij Blacka nic tak nie pobudza jak on. Wzmaga koncentrację i pobudza do działania zostaw herbaty wypij Blacka.