Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rescator555

Jesli seks nie jest najwazniejszy...

Polecane posty

Gość Rescator555

W czasie dyskusji na tym forum, pojawialo sie czasmi twierdzenie, ze "seks nie jest najwazniejsza sprawa w zwiazku". Do tych co tak uwazaja, mam w takim razie pytanie. Co jest w zwiazku wazniejsze od seksu ? Tylko prosze nie odpowiadajcie, ze zdrowie, bo po pierwsze jest to oczywiste, a po drugie pytanie dotyczy zwiazku, a nie pojedynczego czlowieka. Podobnie bez sensu jest odpowiedz typu "pokoj na swiecie", bo dotyczy spoleczenstwa, a nie zwiazku dwojga ludzi. Wiec nie zasmiecajcie, prosze watku odpowiedziami nie na temat

Gość gość
Milość, zrozumienie, akceptacja, tolerancja.

Gość Deviant
Miłość 😭 Bez rozdzielania na seks, na przytulanie, na rozmowy i tak dalej. A według Ciebie, Rescator?

Bez rozdzielania, bo jedno z drugiego wynika tworząc następne. W całokształcie miłość tworząc.

Gość krusowa
Najważniejszy POKÓJ NA ŚWIECIE! :classic_cool:

Gość krusowa
Łooo matko... Żartowałam...:O Zawsze tak drętwo u Ciebie! Nie obraź się...

A największą przeszkodą w osiągnięciu miłości jest rzeczywistość:classic_cool:, sprawy codzienne, jak to że obiad sam się nie potrafi ugotować:O, szare ulice:O( dlaczego nie mogą robić asfaltu różowego?:O) A opon w samochodach różnych kolorów, a nie tylko czarne?:O ( rowerowe można różnego koloru, więc jaki problem, pytam się).:O

Gość Lilyy84
Wsparcie psychiczne w drugiej osobie, poczucie bliskości i pełnej akceptacji, zaufania. To jest miłość.

Porąbało ich z tym czarnym?:O Tylko czarny potrafią? :O Jakby gdzie nie gdzie soczysty zielony robili:) to byłoby przynajmniej wrażenie, że po trawie jedziesz. Albo błękitne szosy, prawie jak w niebie:).A tak to otchłań, ślepe ulice.:( Dobra, nie ma co narzekać, kiedyś tak będzie.;) Kocham was, ciumki, ciumki.:)

Gość gość
Zaraz pewnie wróci Wilk ze swoimi wyliczeniami libido i wklei swój elaborat.

Gość father figure
Wsparcie, zrozumienie... bla bla bla. Typowe zdegenerowane myślenie kobiet. Bez seksu nie dostaniesz zrozumienia i wsparcia. Dla mnie najważniejszy jest seks.

Gość krusowa
Sex,sex, sex ....ble ble ble Typowe zdegenerowane myślenie mężczyzn :P

Gość choraa2
A czemu nie zdrowie? To nieprawda, że dotyczy pojedynczej osoby, a nie związku. Choroba to straszny stres i presja, niejeden/niejedna nie wytrzymuje i odchodzi. Takie olewanie zdrowia prezentują najcześciej osoby nie mające z nim problemów.

Dobra. Ja na erotycznym nie pisuję ale zrobię tą razą wyjątek. Parafrazując klasyka Seks to nie wszystko ale miłość bez udanego seksu to ... też nie wszystko :classic_cool:

Gość Lilyy84
"A z tym zaufaniem to konkretnie o co chodzi?" A wyobrażasz sobie bliskość psychiczną bez zaufania? Bo ja i pewnie zdecydowana większość ludzi nie.

Wilk to pewnie chciałby mnie...pooknąć... w poopkę, bo ma mnie za kobietkę. :classic_cool:🖐️ pedryl🖐️

Gość gość
najwazniejsze sa dzieci, to efekt zwiazku, zwiazki sa po to zeby przekazac swoje geny, wiadomo przeciez, ze kocha sie dzieci bardziej niz partnera, nawet geje chca miec dzieci

Gość gość
"Nie obrazam sie, nie ma powodu. Dzisiaj dzien relaksu, kolejna bombe odpale za jakis czas." Siebie odpal w kosmos i tego koleżkę co to ciągle oblicza libido. Macie naj****e równo we łbach.

Gość gość
nie ma najwazniejszej rzeczy, wszystko jest wazne. seks bez milosci na dluzsza mete odpada, ale milosc bez seksu tez. zrozumienie drugiej osoby a co mi ze mnie rozumie jak mnie nie pyka, z drugiej strony pyka ale mniw. nie rozumie tez glupio. wspolne hobby ale bez milosci i zrozumienia to z kolega mozna miec, z drugiej strony kocha rozumie ale nie mamy wspilnych tematow tez odpada. wiec wszystko jest wazne.

Gość gość
na pierwszym miejscu, zawsze i wszedzie, w zwiazku i poza zwiazkiem jest ..... Jezus!

Gość gość
"Gość, "ciągle oblicza libido" chodzi o Wilka czarną owcę?" A jak, wkleja po kilka razy ten sam elaborat o liczeniu, już niejedna użytkowniczka Kafe zarzuciła mu chorobę na tym punkcie.

Gość gosc z uczuciowego
17.43 I wreszcie ktoś , napisał coś mądrego!

Gość, przecież, to jest jakiś m/o/d/e/r/a/t/o/r, albo niedorozwój uczuciowo-umysłowy.:classic_cool: Przydupas to na pewno. ;)

Gość krusowa
Deviant zaraz Cię Wilk na polanę wezwie... 💤

Gość Dżasta19
w związku ważne jest zaufanie, szacunek, tolerancja wobec odmiennych poglądów na świat drugiej osoby, no i oczywiście bliskość fizyczna, która stopniowo się rozwija i wkrótce dochodz między dwojgiem kochających się ludzi do seksu.. okazujemy w ten sposób drugiej osobie ze jest dla nas tak bardzo bliska, że zdecydowaliśmy się na seks z nią, żeby być jeszcze bliżej siebie, tyle że teraz i fizycznie. więc jak juz tu było powiedziane, przede wszystkim uczucia są w związku ważne, ale i tak w każdym związku napewno po jakimś czasie pojawia się seks, wiec nie możemy powiedzieć, że seks nie jest ważny w związku ...

Gość gość
Rescator a kto twoim zdaniem może być niedorozwojem uczuciowo-umysłowym? przejrzyj się w lustrze, znajdziesz odpowiedź.

Gość gość
O czym myśli kobieta, patrząca na sufit przez ramię mężczyzny, z którym leży w łóżku? Kochanka: - Kocha, nie kocha? Prostytutka: - Zapłaci, nie zapłaci? Żona: - Malować, nie malować?