Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co miesiac `1000 zl dla kazdego urodzonego dziecka c o myslicie

Polecane posty

Gość gość

o tym chorym pomysle?

Gość gość
glupota teraz patologia bedzie robic wiecej bachorow zeby miec ta kase

Gość gość
Z innych swiadczen trzeba zrezygnowac i te tysiac miesięcznie jest tylko przez rok.

Gość gość
Idiotyzm wymyślony na potrzeby kampanii :) Przez rok po tałzenie, a później co? Kamienie zamiast obiadów dla dziecka? Zapewne wiele leniwych i roszczenioowych mamusiek na sile by co roku zachodziło w ciążę :)

Gość gość
Pozniej za malo bedziesz miec pieniedzy i dziecko odbiora

Gość gość
i co ze przez rok ? patologia moze wyciagna 12 tysiecy

Gość gość
w kraju gdzie nie ma na leczenie, rozdają pieniazki za dziecirobienie:D moj kraj

Gość gość
nie zależy już im na wyjechanych? próbują przekupić tubylczą roszczeniową patologie?

Gość gość
Po roku nie bedzie korzysci z dzieci i duzo w TV bedzie ze matka zabila. Wyrzucili dziecko przez okno, zaglodzili na smierc bo pieniedzy nie mieli itd.

Gość gość
Idiotyzm. Tak jak ktoś mówi rodziny wielodzietne i to te najbiedniejsze zmajstrują sobie kolejnego potomka. Szczególnie te rodziny w których jest alkohol :( To jest przykre. Moim zdaniem powinny być jakieś regulacje odnośnie tego,że np te pieniadze dostaną tylko rodzice pracujący a nie bieda , która siedzi na zasiłkach. Niech się wezmą do roboty, bo to co niektórzy wyczyniają to jedna wielka masakra :( a jakie oczekiwania mają...to już kosmos. Wiem,bo niestety moja własna matka kilka lat w Mopsie przepracowała :(

Gość gość
Becikowe też ma być 12 tysi :) 12+12=24 tyś zloty leniwe juz pewnie przestają łykać pigułki :) Nie dla tego chorego pomyslu

Gość gość
Szykujmy się na wyższe podatki, wyższe ceny i większe bezrobocie.

Gość gość
Po roku okna zycia beda pelne

Gość gość
Podniosa podatki pracujacym zeby utrzymac patologie

Gość gość
Okna życia, dziwne porwania, "śliskie kocyki" to będzie norma :)

Gość gość
ktoś powinien beknąć za ten chory pomysł rzeczywiscie wzrosne im demografia, ale jakim kosztem;/

Gość gość
typowo socjalistyczny pomysł rujnujący gospodarkę kraju obciążając podatników kolejnymi podatkami POPiSy to ludzie bez żadnej długoterminowej wizji ani elementarnej wiedzy ekonomicznej

Gość gość
chory kraj to nie państwo powinno utrzymywać dzieci tylko rodzice

Gość gość
No ja się cieszę. Zwolniłam się z pracy, bo nie wyrabiałam psychicznie i wpadłam. Niby po 9 latach małżeństwa, ale jednak kasy zawsze było brak, ale gdyby nie wpadka to by chyba nigdy dziecka nie było. Chcę pracować, jak mogłam to pracowałam, nie zawsze, bywały staże, bo u nas pracy za bardzo nie ma. A teraz jestem na początku na podtrzymaniu to gdzie ja się będę ładować w kolejny stres ?

Uważam że to dobry pomysł i tak mamy dużo porodów to tym mamą się przyda kasa te 1000 zł przez rok wypłacane w miesięcznych ratach, w tej chwili rodzą i co a tak jakoś zabezpieczą się finansowo.

Gość durnepomysly
Uwazam, ze to beznadziejny pomysl. Dlaczego z okazji urodzenia dziecka przez 12 miesiecy beda mieli wyplacany 1000 miesiecznie? Dlaczego ktos kto jest chory ma leczyc sie z wlasnej kieszeni, dlaczego wzywasz karetke i nie przyjezdza bo ci sie nie nalezy? Jest takich przykladow miliony! Poza tym jak ktos chce miec dziecko to niech na nie zarobi, a nie przez rok dostanie kase, a potem co? Nagle w drugim rokubedzie sie takiej rodzinie lepiej powodzilo???

Gość gość
Co to jest 1000 zł wszystkiego ludzią zazdrościcie. Na chore dzieci, też byšcie nie dali. Nawet dziadowi pod kościołem pewnie złotówki też nie dacie. Ktoś prosi o pomoc też wyzywacie od patologii.

Gość gość
patologiczna roszczeniowa żebranina, kiedy ludzie zaczną utrzymywać się na własny rachunek?