Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaMamacoreczki

przedszkole dyskryminuje?

Polecane posty

Gość smutnaMamacoreczki

Witam. Moze tu ktos podradzi mi co mam zrobic. Sytuacja wydaje sie banalna ale tak nie jest. Matki zrozumieja. Mam prawie trzyletnia corke zlozylam dokumenty do najblizszego przedszkola. Myslalam ze nie bedzie problemu z dostaniem sie gdyz powinnam miec duzo punktow. Blisko mieszkam blisko pracuje i niestety jestem rozwodka.. No wlasnie. Zlozylam wszystkie dokumenty a po dwoch tygodniach zadzwonila Pani Dyrektor.. To co uslyszalam wmurowalo mnie w ziemie. Uslyszalam ze jestem oszustka, ze rozwiodlam sie tylko po zeby dziecko dostalo sie do placowki bo Ona widziala mnie i bylego meza z dzieckiem razem na spacerze a do tego ludzie jej doniesli ze my jestesmy razem! Do tego bede miec kontrole z urzedu miasta i kare. Dacie wiare? Owszem bylismy na spacerze ze 3 razy razem we trojke ale nie bylo czulosci ani nic. Nie jestesmy razem mam wyrok sadu a to ze probujemy miec dobra relacje z bylym mezdm to zle?! Dla dobra dziecka i Jej poczucia bezpieczsnstwa chyba lepiej tak nawet niby pedagodzy trabia a tu co?? Mamy nie rozmawiac isc na noze cale zycie walczyc aby mala to widziala? To jest ok? Potraktowala mnie jak taniego cwaniaczka i kazala w swoim sumienu to przemyslec i wycofac papiery lub chociaz decyzje sadu o rozwodzie ale ma tylu chetnych ze wowczas nie dostane sie napewno. Kazala mi isc do prywatnego przedszkola ale mnie na takie nie stac... Czy zrobilam zle? Mialam poswiadczyc nieprawde? A ja sie pytam co z "samotnymi" mamami ktore zyja w konkubinacie? To jest fer?? Ja nie mieszkam z bylym mezem nie zyjemy razem. Probujemy stworzyc jakas moze nie przyjacielska bo tak sie nie da ale choc zgodna i przejrzysta relacje w koncu mamy wspolne dziecko i nie znikniemy ze swojego zycia na zawsze. Taka postawa powinna chyba byc poparta a ta baba tak mnie zgromila i ocenila ze z tego upokorzenia sie poplakalam. I co dalej walczyc o to miejsce i nie dac sie zastraszyc kontrolami i karami czy odpuscic. Kij jej w oko ale druga placowke mam daleko a po drugie juz niema naborow. Jestem zalamana.. Co byscie zrobily

Gość gość31
powiedz jej że musiała się przewidzieć, mogła zrobić zdjęcie.Nie daj się babie.

Gość gość
poszlabym do prawnika i wystosowala pismo do dyrektorki,ze jesli nie zaprzestanie stosowania takich dziecinnych taktyk podam ja do sadu.

Gość gość
Ta dyrektorka to wariatka. Liczą sie papiery które masz w porządku. Mówiąc kolokwialnie może ci skoczyć. U nas jest taka sytuacja ze jesteśmy w konkubinacie, a córka do przedszkola chodzi państwowego i dyrektorka wiedziała jak jest sytuacja. Nie sprawiała problemu zwłaszcza ze jakiś tłumów chętnych nie bylo. Powiedz dyrektorce ze to nie jej sprawa.

Gość gość
Więc zapisz dziecko do innego przedszkola, nie posłałabym dziecka gdzie dyrektorka jest taką osobą. Ze swojej strony mogę polecić http://www.cherrygarden.pl/. Mojemu dziecku się bardzo podoba.

Gość gość
Kobieto! Ochlon i przystąp do walki Dziś nic z tym nie zrobisz a za jakiś czas będą kolejne wytyczne że dziecko nie może tego czy owego bo rodzice tacy W urzędach gminy są radcy prawni bezpłatnie służą radą i pomocą Idź umów się na wizytę opowiedz o wszystkim I poproś o napisanie i wystosowanie pisma do Pani dyr o twojej sytuacji o relacjach z byłym mężem itd, myślę że to powinno ją postawić do pionu jeśli nie uderzylabym wyżej bo przecież dyr przedszkola ma burmistrza nad sobą a jak to nie podziała oswiadczylabym ze nie podaruje tego i naglosnisz sprawę a wtedy niech ona weźmie tych ludzi którzy opowiadają że nie mąż to mąż i poprze swoje zarzuty Twój były mąż może nawet mieszkać u cb jeśli taka sytuacja wyniknie, masz orzeczenie sądu więc zglosilas prawde a jej interpretacje i plotki nie przystaja na kogoś na takim stanowisku Nie wycofuj się i tym bardziej papierów nie daj się, nie jesteś gowniara której się powie o kotroli i już pani dyr rządzi Niech będzie kontrola to jest ojciec twego dziecka a nie obca osoba

Gość gość
Widzisz dyr zadzwoniła bo nie może takiego czegoś napisać w oficjalnym piśmie Możesz codziennie paradowac z mężem pod przedszkolem A jej nic do tego, W pierwszej kolejności przyjmowane są dzieci z niepełnych rodzin dlatego stara się zastraszyć rodziców Jak dla niej twój rozwód jest niewiarygodny to może gotować podważyć a nie powołując się na plotki zarzucać Ci kłamstwo Gdyby moje dziecko musiałoby być przyjęte do przedszkola sama bym się rozwiodla i wychodziła za mąż ile by trzeba było Papier to papier ona ma paragrafy więc musi się zastosować a Ty nie daj po sobie jeździć

Gość gość
Pomysl o zmianie przedszkola z panstwowego na prywatne. Serio. Koszty nie sa takie duze, jak Ci sie wydaje. Jak jestes z slaskiego to moge Ci polecic jedno w Katowicach.

Gość gość
Co w tych Katowicach? Bo ja sie tam z mloda niedlugo przeprowadze i bede musiala ogarnac temat, a poki co robie wstepny research ;-)

Gość gość
Po drugiej stronie ulicy mam Wesołe Siódemki - przedszkole prywatne. To np. jest w Katowicach. Wrażenia za jakiś czas, bo to jeszcze nie jest ten czas, żebym mogła wyrazić swoją opinię :)

Gość gość
Zdecydowanie powinnaś zapisać dziecko do innego przedszkola… skoro tego przedszkola dyrektorka ma takie nastawienie na początku, to nie wiadomo co później może wymyślić… najlepiej zapisz dziecko do jakiejś spokojnej, zaufanej placówki. Takie jest to przedszkole podobno: www.teczowakraina.com.pl. Mojej siostry dzieci tam chodzą i zarówno ona, jak i jej pociechy są bardzo zadowolone. Siostra zawsze chwali organizację i pracowników tej placówki. Podobno dzieciaki mają tam też smaczne jedzenie i przedszkole jest długo otwarte. Z tego co wiem siostra nie płaci za nie dużo, więc myślę, że możesz śmiało tam próbować

Gość gość
Ja też tak uważam, zapisz dziecko do innego przedszkola i tyle. Inaczej ta sprawa będzie cały czas Cię trapić. Ze swojej strony mogę Ci polecić prywatne przedszkole www.elfik.pl. moja córka tam chodzi i jest bardzo zadowolona. Uczęszcza tam z uśmiechem. Opiekunowie korzystają z nowatorskich programów dydaktycznych, dzieciaki mają zawsze zapewniony atrakcyjny plan dnia i bardzo dobre jedzenie. To naprawdę przedszkole warte polecenia. Na pewno nie będziesz żałować, jeżeli tam zapiszesz dziecko