Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile zarabia manicurzystka?

Polecane posty

Gość gość

Witam, założyłam ten wątek ponieważ zamierzam wkrótce otworzyć centrum estetyki, które będzie obejmowało medycynę estetyczną, kosmetykę, ekspresowy manicure itp. Staram się zrobić swego rodzaju research by dowiedzieć się jak pozyskać dobrych pracowników. Jakie wg Was jest dobre wynagrodzenie dla manicurzystki z co najmniej 2 letnim doświadczeniem? Chcę do tego zaoferować umowę o pracę, 50 godz. tygodniowo. Zależy mi na jakiejś stałej podstawie i %. Salon będzie w bardzo atrakcyjnym miejscu, dużo zainwestujemy w reklamy, więc manicurzystka ma szansę na sporo klientów, na początek można zakładać że będzie to około 5 osób dziennie na większe zabiegi, a w miarę rozwoju firmy oczywiście więcej. Nie chciałabym często zmieniać pracowników, zależy mi więc na tym aby obie strony były zadowolone i by współpraca trwała jak najdłużej. Pytanie do profesjonalnych manicurzystek: jaka pensja i jakie szczegóły zatrudnienia zatrzymałyby Was w salonie?

Gość gość
1500 zł netto na tękę + 30% od obrotu. Zanim cokolwiek odpiszesz, że za dużo albo coś zastanow się czy za taką pensję da się wyżyć.

Gość gość
To dosyć duża kwota, zakładając że sam wynajem lokalu kosztuje ponad 10000, a wszystkie produkty będą z firmy allessandro. Bo zakładając, że dziennie byłyby np. 2 przedłużenia (x150zł), 3 hybrydy (x90zł)+ np. manicure za 50zł to 30%= 186zł dla manicurzystki, 434 dla mnie. Przez 20 dni w miesiącu daje mi to 8680. Odjąć VAT 7985. Koszt produktów ok. 2000. Miesięczny koszt reklamy całego obiektu to około 3500zł, oczywiście nie tylko paznokcie będą promowane, więc policzmy minus 1000. Część wynajmu, załóżmy 1/3 całości to 3500zł. Pensja podstawowa dla manicurzystki 1500 netto czyli około 2300 brutto. Po tym prostym przeliczeniu jestem stratna 815 zł, manicurzystka natomiast zarabia 5220zł-tyle co wysokiej klasy menadżer z dwoma fakultetami. Pytałam o realne kwoty a nie o marzenia. Z tego co czytam na wszystkich forach, to manicurzystki dostają 500-1000zł podstawy plus np 20%, w dodatku prawie wszystkie są na umowie zleceniu, czyli zero świadczeń, brak ubezpieczenia i składek emerytalnych. Chcąc stworzyć korzystne warunki i dla pracownikow i dla mnie, myślałam o podstawie 1700 netto+ 10% z umową o pracę i nie pytam czy to kwota marzeń ale czy to dobra oferta w porównaniu do tego co oferują inne salony. Przy takim rozliczeniu manicurzystka zarabia 2940zł na rękę, a ja 2051zł od czego odprowadzam jeszcze podatek dochodowy i na rękę mam 1661

Gość gość
Ja traktuje manicure jako swoja dodatkowo pasje, kilka dni temu uczestniczylam w szkoleniu z manicure na cieplo organizowanego przez http://kontact.pl/. Robi manicure znajomym i znajomym znajomych, jako dodatkowy dochod przedstwia się to calkiem ok. :)

Gość gość
Niestety nie orientuję się tak szczegółowo w zarobkach manicurzystek, ale interesują się w ogóle wszystkim co jest związane z kosmetyką. Skoro będziesz prowadzić taki biznes na pewno przydadzą Ci się namiary na sprawdzony sklep z akcesoriami, urządzeniami kosmetycznymi www.cmclassic.pl. ja stale się u nich zaopatruję w artykuły do domowych stylizacji paznokci, ale mają tam wszystko profesjonalne, akcesoria, których używa się w profesjonalnych studiach urody. Znajdziesz tam m.in. cążki, pęsety, obcinacze, gilotyny, pilniki, wszystko do hybryd i wiele innych artykułów, które na pewno Ci się przydadzą. Wszystko bardzo dobrej jakości w atrakcyjnych cenach, polecam

Gość gość
Od 2 lat jestem samoukiem jeśli chodzi o paznokcie. Każdy mówił że ładnie robie, postanowiłam wybrać się na kurs mani i pedi. Jestem w trakcie i czytam fora odnośnie zarobków. Szczerze mówiąc jako początkująca manikiurzystka przystałabym na zarobki 1700netto+ 10%