Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem ludzi, którzy twierdzą, że wyglądają elgancko ubierając się w lumpe

Polecane posty

Gość gość
Jedno mnie zaciekawiło. Czy ktoś kto mieszka np. w Anglii mógłby pomóc mi w pewnym porównaniu? Średnia krajowa w Polsce to w tej chwili około 2800 netto. Załóżmy, upraszczając, że spodnie w sieciówce kosztują 100 zł. Czyli przeciętny Polak za swoje wynagrodzenie miesięczne może kupić 25-28 par. Jak to wygląda w innych krajach?

Gość gość
gość dziś Nie mieszkam w Polsce oczko.gif x Skoro nie mieszkasz w Polsce to skąd wiesz co jest w polskich lumpeksach? Z odwiedzin raz na rok i przypadkowej wizycie w kilku z nich?

Gość gość
najlepiej to sie ubierac i zachowywac jak ta panienka z fimika a facet nigdy nie zdradzi i kazdy sie zakocha bez pamieci 333 www.youtube.com/watch?v=Ppy6mJsIwxA

Gość gość
Wpisz na Youtube ,,jak kupiłam 20 sukienek w cenie dwóch ,, link mi się nie wpisuje pisze z tel...

Gość gość
dzięki za filmik Do tego jadowitego gościa -a czy ja pisałam o polskich lumpeksach? Wypowiedziałam się ogólnie na temat lumpeksów, to mój punkt widzenia. Po prostu się uspokój i nie przestań się unosić. 12.22 - z racji przelicznika rzeczy są tańsze w porównaniu do zarobków. Więc mając np. 2800 funtów to bierzesz z tego 20 na spodnie, a nie 100 (duże uproszczenie, ale chyba wiesz o co chodzi).

Gość gość
Rozumiem, na polskim forum rozmawiamy o lumpeksach w Bangladeszu ;). Nie irytuj się z powodu tego, że nie końca znamy tamtejsze realia. Nie do końca o to chodziło mi w porównaniu, ale nie szkodzi :)

Gość gość
To ty sugerowałaś, że w innych krajach ludzie oddają dobre rzeczy do lumpeksów, wychodzi na to, że secondhandy wszędzie są takie same :)

Gość gość
Ponownie: jest mi niezmiernie przykro, że nie wiem jakie rzeczy są w lumpeksach w Bangladeszu. Nie wiem także, nad czym ubolewam, skąd lumpeksy w tym kraju kupują odzież.

Gość gość
Z poczuciem humoru u Ciebie kiepsko, chyba strasznie zdenerwowało Cię, że ktoś może widzieć różnicę między nowymi ubraniami i tymi które przeszły przez wiele rąk. Nie ma nic złego w tym, że ktoś kupuje ubrania w lupeksach bo lubi lub bo na inne go nie stać, ale to jest forum i każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Tym bardziej, że poza Tobą wszyscy wypowiadali się grzecznie i z szacunkiem do rozmówców. Z tego co widzę i wiem od znajomych to lumpeksy w Polsce wcale nie są lepsze od tych w Wielkiej Brytanii (podobno brytyjskie secondhandy są nawet ciekawsze, a moim zdaniem nie ma w nich nic wartego uwagi) Miłego dnia.

Gość gość
Ale pieprzycie! Ja mam swoj jeden ukochany lumpeks, ciuchy sa rozwieszane rozmiarami i jeszcze do tego kolorystycznie do siebie pasuja! Nic nie jest w zadnych pudlach, taki lumpeks jest slaby! I szczerze znam mnostwo osob co kupuja w galeriach a wygladaja gorzej niz Ci menele spod sklepu! Bo nie maja gustu! Mam mnostwo ciuchow z lumpa i mawet gdyby bylo mnie stac to nie kupilabym w sklepie nic innego niz bielizna bo mam lepsze inwestycje niz chinskie szmaty z targu co sie zaraz rozejda albo skurcza! Pzdr wszystkich "lumpow" :-) :-*

Gość gość
gość dziś Uważaj, bo zaraz pani "nie bo nie, nie widziałam, ale wiem, że nie" zacznie ziać ogniem :).

Gość gość
Ja pierdolę, jakiś troll, który nie wie co jest w polskich lumpeksach (tylko coś tam gdzieś słyszał), poza tym obraca się w kręgu idiotek, które kupują coś ze względu na metkę spartolił ciekawy temat.

Gość gość
Ostatnio kupiłam dzinsy z dyndającą metką, do tego dodatkową, papierową, wszytą na pasku, zeby nie było. Ciemno granatowe, idealne na mnie, w lumpeksie, z wieszaka, koszt 10 zl. Firmy Monsoon. Co jakis czas zaglądam i upoluję cos odpowiedniego, i w rozmiarze i w fasonie. Nie cierpię chinszczyzny, mam alergię na poliester, w ciucharniach mozna dostac rzeczy z wiskozy, bawełny, mixu welny z jedwabiem, trzeba czytac sklady.

Gość gość
Jedyną osobą jaka zieje ogniem jesteś ty, niewychowana laleczko. Mnie nie przeszkadza to, że ktoś znajduje sobie ładne rzeczy w lumpeksach. Sama kilka rzeczy kupiłam, ale nie uważam, żebym mogła się tam regularnie ubierać

Gość gość
Nie rozumiem autorki wątku, chyba buja gdzies w kosmosie...Powody są trzy: -twarda ekonomia i real zycia -wlasny styl, rzeczy dobre gatunkowo, nie powielajace się, -ekologia, gdyz mnóstwo ubran w lumpeksach jest po2-3 krotnym noszeniu, wywalone, bo się znudziły, a mozna je jeszcze ponosić, zamiast mają zalegać na wysypiskach.

Gość gość
ja ubieram siebie, bo p********y rząd płaci mnie najniższą krajową za która nie jestem przeżyć . O jedno co się modlę to tylko aby szlag trafił tych rządzących pozwalających abyśmy my pracownicy dostawali taką jałmużnę.

Gość gość
w lumpeksach NIE MA innych ubran, sPECJALNYCH, niz te z sieciowek!!! to sa ubrania z DRUGIEJ REKI, kupione przez osoby zaopatrujace sie w sieciowkach czy butikach! ja mam mase ciuchow z lumpeksow GAP, NEXT, Monnari, nie wspominajac o tych podrzednych typu H&M czy Reserved, a czasami mozna i spotkac cos z versace czy d&g tylko zalezy jakie sklepy co maja. to czy jakosc tych ubran ci odpowiada to jzu zalezy od ciebie, ale podziurawionych rozciagnietych spranych szmat tez nie trafisz w kazdym takim sklepie :P

Gość gość
gość dziś Skończ już się kompromitować. We wpisie do którego się odnosisz nie było nic "niewychowanego", ani nic co upoważnia Cię do nazwania jego autorki "laleczką". Słoma z butów Tobie zaczęła wychodzić "damo" z sieciówek.

Gość gość
1. Ludzie na zachodzie nie nosza swoich rzeczy latami. Jest wielu takich, którzy wymieniaja szafę co sezon i bynajmniej potem nie siedza z paluchami w buzi na poratalach aukcyjnych chcąc to opylić za jak najwyższa cenę. 2. Ubrania w polskich sieciówkach to naprawde w sporej ilości materiały szajsowe, a po wyprzedazach juz tak wymeczone ciagłym przymierzaniem ,ze hej. Dlatego wg mnie lumpeks to też zupełnie sensowna opcja

Gość gość
jakoś na zachodzie w secondhandach nie ma ładnych ubrań. Wszystko jest po prostu brzydkie.

Gość gość
bo na zachód idą stare ubrania z Polski :P te, których nie udało się opylić nawet na allegro