Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

takatamtaka

Własna firma w Anglii?

Polecane posty

Hej, Niedługo kończę studia informatyczne, zrobiłam kurs kosmetyczny, język angielski znam na poziomie średnio zaawansowanym B1 - B2. Ostatnio czytałam ten artykuł http://www.moneygrabbing.co.uk/wyjazd-do-anglii/ - w skrócie - jest tam mowa o zakładaniu własnej działalności w Anglii (zarówno zalety jak i wady). Zainteresowałam się tym tematem. I tu mam pytanie. Jak myślicie, czy naprawdę jest to łatwiejsze niż w Polsce, czy ktoś ma jakieś doświadczenie? Czy wystarczy mi znajomość języka na poziomie B1 - B2? No i najważniejsze - czy lepiej skupić się na działalności związanej z informatyką (serwis), czy z kosmetyką (studio paznokci, salon kosmetyczny)?

Gość monikkka
Tak , jest o wiele prosciej niz w wpolsce. Jest rewelacyjnie w porownaniu do pl. Jezyk na poziomie b2 jest ok i dalabys sobie rade.jezeli chcialabys jakies uslugi kosmetyczne wykonywac-wiedz, ze jest tutaj bardzo duza konkurencja: angielki, chinczycy i polacy. Jezeli chodzi o informatyke , to nie wiem.ale to nie oznacza, abys nie probowala. Zawsze warto probowac czegos nowego i isc do przodu.Powodzenia

A jak myślicie, lepiej założyć firmę w mniejszym miasteczku czy w którymś z większych, a może na wsi? Słyszałam, że Polacy w Anglii nie są dobrze odbierani. Czy to prawda? A jeśli tak, to czy są jakieś regiony, w których ludzie akceptują Polaków?

Gość gość
rozumiem, że dopiero szykujesz się do wyjazdu, tak?

Gość gość
czyli gó/wno wiesz o życiu w Anglii a firmę chcesz tam otwierać

Gość gość
to wszystko teoria - gów/no wiecie