Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćgość

Moj ojciec to tyran

Polecane posty

Gość gośćgość

Nie wiem od czego zaczac, od okolo 9lat jestem meczona psychicznie i fizycznie. Moja mama miala problemy z alkoholem, dwa lata temu z tego wyszla i jest calkowicie "czystą", kochajaca matką jednak odkad zaczela pić moje zycie zaczęlo sie walić. Urodzil mi sie brat. ktorego bardzo kocham, nie raz musialam zostac z nim i np odmowic sobie spotkania ze znajomymi z powodu pijanej matki i ojca siedzacego w barze. Ale nie o tym teraz mowa. Przez te kilka lat poki mama nie przestala pic, w domu mialam terror. Ojciec na poczatku bil i wyzywal tylko matke. Potem i mmnie. Krew, krzyki kilka razy policja. Wszystko zrzucal na mnie: "sprzataj, ugotuj, przypilnuj, zrob to i tamto" podczas gdy on lezal na kanapie ogladajac tv. Mowil ze to powinnam ja robic bo on na mnie zarabia... Pogorszylam sie w nauce, wpadlam w ddepresje, nerwice, narkotyki mialam dwie proby samobojcze, cięłam się. Gdy ojciec się dowiedzial o ccięciu się rzucił się na mnie i zaczął bić. W tym cczasie mama, mowiac ze robi to dla mnie i brata przestala pić. To na jakis czas odmienilo moje zycie. Potem ojciec wyzywal sie tylko na mnie. Jego zycie wygladalo praca->koledzy->dom. Zawsze marzyłam zeby nie wracal i nadal to robie. Znalazlam chlopaka ktorego naprawde kocham jednak nie wie on o moich problemach. Nigdy nie umialam o nich mowic, boje sie otworzyc. Ojciec troche przystopowal z biciem, czesciej mnie wyzywa od " lewusów, kurw, łachudr, mend, pasożytów" itd. Chce się od tego oderwac, psychicznie czuje sie coraz gorzej. Jednak jestem nieletnia i nie wiem jak to zrobic. Nie raz grozilam mu policja jednak wtedy bił jeszcze mocniej, podduszał, mowil ze mnie zabije.. Mama widzi to wszystko, stara sie w jakis sposob dac mi oparcie, jest nauczycielka, nie raz myslala o rozwodzie jednak jestesmy uzaleznieni od niego finansowo. Mojego brata ojciec robi na swojego fana, uczy go bycia takim samym. Dla niego kobiety to maszyna do pracy i tylko mezczyzna jest kims. Nie wiem co dalej...

Gość gość
O Boże, współczuję :( Pamiętaj o tym, że znęcanie się jest karalne i takie sprawy można zgłosić na policję, do psychologa szkolnego, gdziekolwiek.

Gość żelkiHariboUwielbiam
To idz z tym na policje i ojca zamkną albo chociaż zakaz zbliżania i niebieską karte. A babci albo jakiejś rodziny nie masz zeby jakos ci pomogli? A mama twoja pracuje? Bo jesli tak to czemu sie macie męczyć z nim? O alimenty niech go poda i bedzie pracowac to dacie rade,chociaż wiem ze ci trudno będzie. A co do chłopaka to możesz mu powiedziec o tym co przeżywasz ( oczywiscie nie musisz wszystkiego mówić) jeśli jest normalnym chłopakiem i cie kocha to to zrozumie i będzie cie wspierał a jak zostawi to sama widzisz kim będzie.a powiesz ile masz dokładnie lat? Niestety ale wiem co przeżywasz...

Gość gość
nie jesteście zależne od niego! powinnyście się odseparować i to całkowicie, istnieją instytucje do których można zgłosić się o pomoc, przy rozwodzie twoja matka może wystąpić o alimenty na siebie i na was...

Bardzo Ci współczuję.Ja pisałam wczoraj,że u mojego chłopaka jest tak samo i nie wiem co zrobić.Najgorsze jest to,że jego matka siedzi z tym tyranem bo sama nie pracuje a ojciec jest dyrektorem i kasę przynosi.A Twoja mama pracuje?Powinniście odejść jak najszybciej.Ja widzę jak ojciec wyniszcza mojego J. :(