Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do osób potrafiących PIEC! Prośba o pomoc.

Polecane posty

Gość gość

Witam Serdecznie w piękne niedzielne południe ;) Od zawsze miałam problem z pieczeniem. Koleżanka pracująca w piekarni przyniosła mi 3 słoiki. Jeden z masą makową (do drożdżówek), drugi z jabłkami pieczonymi (do drożdżówek), trzeci z adwokatem (do pączków). I moje pytanie jest takie: Jakie ciasto (lub cista) mogę upiec na bazie tych produktów (i czy w ogóle jakieś mogę). Prosiłabym, jeśli to nie problem o sprawdzone przepisy a nie odpowiedzi w stylu 'jabłecznik','makowiec' itp. Z góry dziękuję za wszystkie poważne odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie. 👄

Gość gość
a to tak ciezko sobie w goole wpisac. Pączki z adwokatem? makowiec? drozdzówka z pieczonymi jablkami?

Gość gość
Chodzi mi o ciasto nie o drożdżówki to nr jeden.. Szukam sprawdzonych przepisów a nie przepisu, który ktoś tam dodał na stronę z przepisami - to numer dwa. Tu na kafe wiadome jest, że zawsze znajdzie się jakaś osoba, która wchodzi na temat tylko po to by napisać, że nie zamierza pomóc... Czy nie szkoda Ci czasu na pisanie o tym? Nie chcesz pomóc, nie wchodź na ten temat i nie trać na niego czasu. ;)

Gość gość
jest niedziela... wszystkie kury domowe obsługują swoich niewdzięczny mężusiów. Zapytaj o to jutro do południa :D

Gość gość
nieprawda zawsze wchodze z zamiarem pomocy. Jesli nie wiem jak pomoc to odsyłam do googli tak jak ja to robie. Ja zawsze pieke z przepisow z internetu. I zawsze wychodza. Latwiej mi zaufac jak widze zdjecie i pozytywne komentarze niz tu na kafe gdzie 3/4 osob specjalnie podaloby ci zly przepis byle wyszedl zakalec.

Gość gość
Tylko to zdjęcie czesto, gęsto nie jest z tego przepisu, tylko wzięte skądś, bo ladnie wygląda.

Gość gość
Masa makowa na kruchym ciscie na gorze kruszonka,pod kruszonka moze byc ubita piana z bialek jak lubisz .Masa jablkowa zawinieta w gotowe ciasto francuskie niby rogaliki lub sakiewki.Moze byc tez na ciescie kruchym lub zrob ciasto ucierane( margaryna ,jaja ,mleko,proszek do pieczenia ,maka ,cukier)i lyzkami wyloz Mase jablkowa ,mozesz posypac orzechami,migdalami cukrem brazowym itp,itd.A do adwokatu polecam upieczenie biszkoptu i jedna warstwe przeloz bita smietana ,a druga adwokatem Lübeck grob diastolische 3 bit bedzie napewno super i proste bo bez pieczenia( tylko herbatniki)Potsdam..

Gość gość
Do tekstu powyzej .Chcialam napisac lub zrob ciasto 3bit.