Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy pierwsze wrażenie jest dla was ważne?

Polecane posty

Gość gość

Oceniacie ludzi po ''okładce'',czy ważniejsza jest dla was dłuższa znajomość?

Gość gość
nie oceniam ludzi ani po wyglądzie, ani po krótkiej znajomości. To są tylko pozory, a one mylą

Gość gość
pierwsze wrazenie jest wazne

Gość gość
Najważniejsze jak dla mnie..:)

Gość gość
jest ważne, i jeśli ktos był dla mnie na wstepie nie miły to potrafie to pamietac bardzo długo. Natomiast jesli chodzi o wygląd to nie ma reguły

Gość gość84
Pierwsze wrażenie to dla mnie cały okres pierwszego spotkania z daną osobą - czyli równie dobrze może to być 5 sekund lub też cały dzień. I trak - jest dosyć ważne - właściwie nigdy nie było ono mylące - mniej więcej prawidłowe zdanie sobie wyrabiałem o tej osobie. Natomiast dłuższa znajomość (o ile była) weryfikowała ten wizerunek na plus lub na minus.

Gość CherryLady30
Pewnie, że jest ważne. Na dłużej i znacznie lepiej zapamiętasz osobę, która od początku była sympatyczna i na jej uśmiech wymalowany był uśmiech niż taką, która była ponura i wyglądała na smutną. Polecam lekturę https://manka-academy.com/jak-zrobic-dobre-pierwsze-wrazenie/ tutaj wszystko jest bardzo fajnie opisane. Mi kilka wskazówek z tego artykułu znacznie pomogło. Im lepsze pierwsze wrażenie wywołujesz na innych ludziach tym szybciej Twoje własne poczucie wartości rośnie. To wszystko bardzo ładnie się zazębia :)