Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doomooowa

jaki jest koszt dobudowania piętra domu

Polecane posty

Gość doomooowa

mamy z rodzicami dom - parter + piętro, potrzebujemy pokoju dla dziecka więc albo zrobimy go z balkonu albo dobudujemy całe piętro jak wolałby mąż, tylko wg mnie dobudowanie piętra to będzie kolosalnie dużo kosztować, za tydzień mają przyjść mierzyć dom itd. żeby wycenić ale może ktoś mi z Was wstępnie powie ile to może kosztować? Dom w podstawie ma 100m2.

Gość gość
To zależy od wielu rzeczy.Z czego ta dobudówka , z dachem czy bez .Kto będzie budował ? Mąż za darmo czy ekipa ?Czy ktokolwiek coś za darmo wam zrobi , czy musicie za wszystko płacić. Oczywiście niezbędny jest plan domu i pozwolenie na budowę.

Gość doomooowa
z dachem i na pewno firma będzie wszystko robić i nic za darmo, nie mamy takich fachowców wśród znajomych czy rodziny niestety.

Gość gość
W takim razie myślę , że wyniesie sporo, od 100 do 150 tys.Wszystko zależy od regionu w jakim mieszkacie , materiałów z jakich będziecie korzystać[ dolna czy górna cena sklepowa ], jaki dach , prosty czy udziwniony , z czego , czy z blachy czy dachówki itp. Dużo tu zapytań , na które sama sobie musisz odpowiedzieć , wtedy możesz nakreślić kosztorys jakiś bardzo ogólny , przybliżony. Jest taki portal, '' murator .pl '' tam znajdziesz całą masę odpowiedzi na twoje pytania.

Gość gość
Około 200 tys . jak się zmieścicie w tek kwocie to będzie cud, zwłaszcza , że wszystko będą robić fachowcy a to kosztuje sporo. Niektórzy twierdzą , że około 40 % kosztów budowy , to koszty robocizny.

Gość gość
Ludzie co wy piszecie to jest masakra powaga jeśli macie kogoś kumatego w budowlance co zrobi wam to nie drogo do koszta nie będą w granicach 100 czy 200 tyś tylko dużo niższe szukajcie sobie w necie materiału czasem ktoś chce oddać za darm oby uprzątnąć działke lub za bez cen fakt najdroższy jest dach ale u mnie nie ma z tym problemy gdyż moj ojciec i ja sam zajmujemy sie budowlanką i też będę stawiał sobie pienterko oczywiście z osobnym wejściem :) a reszta to co pisze to śmiechu jest warte szukajcie w necie materiałów po kosztach i postawicie piętro za bez cen :) jedyna przeszkoda to dach i wykonczenie ale to jak pisałem jesli macie w okolicy ogarniętego budowlańca który chetnie sie tego podejmie po kosztach to wierzcie lub nie takie pietro jak piszecie można zrobic za max 70 tysi wystarcza chęci i cierpliwość nie pozdrawiam tych co wciskają ludziom kit a znają sie na robocie tyle co zabłodzki na mydle!!