Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Azeliaz

Co zrobić

Polecane posty

Gość Azeliaz

Witam. Mam 22 lata. Chodzę na siłownie od 10 dni to mój 5 trening/ co 2 dni. Ważę teraz 72 kg na 172-4. Mam bardzo dobry metabolizm. Pracując na budowie spaliłem w 2 miesiące 10 kg. Przestałem pracować z powodów zdrowotnych tzn nie mogę używać rąk/barków do ćwiczeń/pracy. Czeka mnie operacja za rok. Zbliża się lato. Posiadam średni podwójny podbródek. Jeżeli grubnę to własnie podbródek i brzuch + boczki. Uda/ręce mam fajne. Chciałby najbardziej się odchudzić na brzuchu liczyłem że w 3 miesiące zejdę do 65-67 kg. Jako że nie mogę nic na ręce takiego robić to biegam na bieżni 30-40 min i tutaj zapytanie ( jakie częstotliwość pracy serca ?? ) na bieżni piszę mi mniej niż 80% serca czyli 140-150 na biegu, 120 na chodzie. Czy to dobrze ??) potem robie 15 min orbitrek i tyle na siłowni. jem polowe mniej niż zawsze lubię niezdrowe jedzenie więc to odrzuciłem nie jem wcale słodyczy. Przykładowy mój dzień jedzenia. 10;00 Śniadanie 3 kromki z serem i pomidorem albo 2 małe parówki z 2 kromkami z masłem. 12-13 obiad Warzywa z ryżem i kawałkami mięsa 15-16 coś przed treningiem najczęściej jest to coś w postaci drugiego lekkiego obiadu bo jem u narzeczonej. 18 Sałatka owocowa jabłka/banany/ coś takiego. potem może jakaś kromka albo coś zjem ale do godziny 20 maksymalnie. Wcześniej chodziło się do MC/KFC/Kebaby/Chipsy i co chwile na kolacje jadłem smażone kiełbaski itp więc miałem bardzo nie zdrową formę jedzenia . A... Przed siłownią ćwiczę brzuszki oraz pompki 5x po 10 powtórzę na 1 ćwiczenie aby nie stracić masy mięśniowej i lekko zbudować mięśnie. Wiem to są też barki te pompki ale coś muszę robić a jest to nawet znośne. Problem polega na tym. ze po 5 treningu nie spadło mi na wadze ani kilogram nic kompletnie dalej mam 72 a nawet dziś 73... co mnie zszokowało. Doradzicie coś ?? Proszę o odpowiedz

Gość gość
za mało białka w diecie... na kolację tzn 18 sałatka owocowa? takie rzeczy ok ale w ciągu dnia a nie na wieczór. Kolacja i po kolacjii jak musisz to albo twaróg albo serek wiejski z dodatkiem warzyw będzie ok. Staraj się jeśc regularnie o tych samych porach wtedy wyreguluje się metabolizm.