Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze niemowlęta śpią te 15 18 godzin na dobę?

Polecane posty

Gość gość

wszędzie czytam że niemowlę, a nawet dziecko do 1,5 r.ż. śpi po 15-18 godzin na dobę, moje ma pół roku i w życiu tyle nie spało. Zmartwiłam się :(

Gość gość
Starsza ma 2 i pół śpi od 20 do 8 rano i w dzień około 2h (jak w dzień nie śpi to w nocy dosypia te 2 godziny). Wychodzi, że sypia około 14h. Młodszy ma dopiero 2 miesiące i większość doby śpi. W nocy śpi od 19-20 do 2-3 ciągiem i potem do godziny mniej więcej 8 śpi budząc się co 3 h na jedzenie. w ciągu dnia śpi różnie ale raczej po 2h zje butle czuwa przez godzinkę i spowrotem spać co daje, że przesypia tą średnią.

Gość gość
Moja w życiu tyle nie spała, jak była noworodkiem to może 12 godzin przesypiała, teraz ma 3 lata i 10 godzin snu na dobę to max. A rozwija się doskonale. Dzieci są różne, nie przejmuj się.

Gość gość
Moj syn ma 6 mcy, spi od okolo 21:00 -22:00 do 5:00, potem okolo 9:00 godzine i w ciagu dnia 2-3 razy po 30 Minut

Gość gość
moja ma 2 miesiace i duzo spi,jakies 19 godzin

Gość gość
Po roku na pewno nie 18 godzin, nie widziałam takiego dziecka. Syn 17mcy śpi 10 h w nocy i 2 h w ciągu dnia. 18 godzin to jak był noworodkiem to spał, szybko mu przeszło.