Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opiekunka z powołania

Młoda opiekunka chorych

Polecane posty

Gość opiekunka z powołania

Rzadko kiedy opiekunka osob chorych jest zawodem ktory wybiera sie dobrowolnie. Raczej robi sie to z przymusu- "bo nie ma wyboru". Ja naleze do tych co wykonuja ten zawod z pasją. naprawde lubie pomagac ludziom. Jestem opiekunka przewaznie osob starszych ale nie tylko w Polsce. Nie jezdze do Niemiec (choc to sie bardziej oplaca). Mam jednak maly problem. Jestem stosunkowo mloda. Mam 25 lat. Opiekunka jestem od 2 lat. Zlecen mam sporo (MOPS mi podsyla czasem). I tu jest problem. Ludzie jak widza ze jestem mloda ( a wygladam jeszcze mlodziej) to NIE TRAKTUJA MNIE POWAZNIE. Tez tak macie? Ze nie powierzylibyscie opieki nad matka czy babcia takiej mlodej osobie? Pomimo dobrych referencji i opinii? Niestety nie chce czekac 10-15 lat az bede powazniej wygladac a męczy mnie lekko ta dyskryminacja:(

Gość gość
Wg mnie cos w tym jest. Moze i dyskryminacja ale wbrew pzorom w takiej pracy liczy sie wyglad i pierwsze wrazenie. Jak ktos wyglada jak małolata to tez go ciezko sobie wyobrazic ze przewija staruszkow i ich karmi. Moze sprobuj do tych Niemiec. Tam raczej na wiek mniejsza uwage zwracaja.

Gość gość
Idz do DPS tam na wiek nie patrzą choc latwo sie dostac nie da.Tak jak wszedzie. Kto placi prywatnie to wymaga. Nie chce mlodej opiekunki to nie.