Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juustynaa

skutki uboczne po kazdej antykoncepcji

Polecane posty

Gość juustynaa

Witam mam 21 lat bylam w dwóch ciazach pierwsza poronilam druga skończyła sie w 25 tyg. Synek zyje pól roku walczyl w szpitalu ale juz jest coraz lepiej. No ale nie o tym post. Stosowalam juz 3 rodzaje tabletek antykoncepcyjnych z najnizsza ilością hormonów i normalne i zawsze bylo cos nie tak albo senność okropna ciągle spalam albo następne to straszne wysypanie pryszczy na całym ciele następne byla znowu senność i teraz znowu mam problemy ginekologiczne i lekarz mówi ze trzeba jakies hormony brać wiec pytam o plastry bo czasami zdarzy mi sie zapomniec o tabletce i to nie obciąża wątroby. Pierwszy plaster evra tydzień wymiotów omdleń opuchniecia ciała jak w ciąży następny tydzień bez wymiotów ale nadal mdłości okropne zachcianki ciągły apetyt na jedzienie bol glowy od rana do nocy obolale piersi i zachwiania równowagi trzeci tydzień znowu wymioty omdlenia . Brak sil i chęci na robienie czegokolwiek a przeciez trzeba zajac sie dzieckiem domem a nie miałam na zupełnie nic sily i te potworne bole głowy . Dosłownie pekala mi Glowa od poczatku stosowania plastrów. W połowie trzeciego tygodnia po wymiotach i omdleniu z bezsilności i rozpaczy zdjelam plaster i wyrzuciłam. Czy ja tak będę miala z każdymi hormonami czy mam szukać dalej tabletek plastrów aż w końcu bedzie cos dobrze dzialalo? Juz mam tego dosyć ale niestety mam takie burze hormonów ze cos przyjmować musze. Wizytę u lekarza mam w sumie za dwa tyg.

Gość gość
Na czym polegają Twoje burze hormonalne? jesteś pewna, ze nie mozesz stosować antykoncepcji niehormonalnej? Takie metody również są skuteczne

Gość juustyynaa
Tzn mam rozregulowane miesiączki straszne wysypanie pryszczy omdlenia i gin mówi ze to wszystko przez te hormony no i co jakiś czas cos sie dzieje z macica teraz byla strasznie powiekszona śluzówka przy macicy i macica .

Gość gość
przypuszczam więc ze leki są potrzebne, ale powinnaś mieć je odpowiednio dobrane, na podstawie dokładnych badań by nie mieć skutków ubocznych. Póki nie masz ich zrobionych stosujcie inne zabezpieczenie - niehormonalne np prezerwatywy. Najlepiej będzie przy nich współżyć tylko w dni niepłodne. Łatwo je wyznaczysz np testerem afrodyta, zauwazyłam ze jest ostatnio dość popularny

Gość juustyynaa
Ja wcale nie chce używać takiej antykoncepcji mamy prezerwatywy i to wystarczy mam jedno chore dziecko i więcej nie mam zamiaru posiadać . Biorę leki tylko przez komplikacje ginekologiczne ale i tak po kazdej antykoncepcji jest zle. Mam tez genetyczne obciążenie choroba nowotworowa wiec nie chce tymi hormonami się dodatkowo faszerować latami tylko przy koniecznosci zobacze co powie mi lekarz za tydzien