Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ottina09

Używany wózek i ubranka po obcym dziecku...

Polecane posty

Pewna para chce mi oddać używany wózek dziecięcy 3w1 i ubranka chcą mi to oddać za darmo ale moje wątpliwości wynikają z tego że te rzeczy stały przez ok 3 lata nie używane...czy to nie ma większego znaczenia? A jeśli już się zdecyduje czy powinnam tej parze kupić coś w podziękowaniu? Z góry dziękuję za odp:))

Gość gość
jesli lezaly dobrze zabezpieczone to czemu nie. ja np trzymam dziecka ubrania w kartonach w szafie. moja kolezanka na strychu zabezpieczone w folie i worki takie na zamek. jesli te rzeczy leza,bo leza i maja smierdziec stechlizna,byc przemoczone,podarte itd to bym nie brala,bo i tak wyrzucisz. a wozek tez zalezy w jakim jest stanie. czy pekniety stelaz,czy zalany byl. kola w jakim sa stanie. a jesli juz wezmiesz te rzeczy to wypadaloby kupic w podziekowaniu cos temu dziecku np.lale i czekolade.

Gość gość
Zalezy w jakim to jest stanie a w podziekowaniu to bym kupila cos dla ich dziecka

Gość gość
A widziałas te ubrania ? mysle , z jak wczesniej były nowe to ok , czasem jest tak , że materiał jest juz tak sprany i zniszczony , że sie pruja ubrania ... druga sprawa żeby ciuszki slużyly to trzeba je zapakowac w takie worki iodciagnac powietrze wtedy nic sie z nimi nie dzieje, nie bierz ubran , ktore i tak wyrzucisz . Jak już bym wzieła na pewno cos bym kupiła wzamian ,

Gość gość
To nie ma znaczenia.jesli byly odpowiednio przechowywane /w suchym pomieszczeniu ,bez wilgoci i sa wolne od jakis zapachow/to wystarczy wyprac i bedzie OK .sama masz Bären ciuchy ,ktore leza pare lat w twojej szafie.duzo ciuszkow NP.kaftaniki ,kocyki ,posciel mozna prac w Team. 95 stopni .napewno CI sie przydadza ,dzieci szybko rosna.a warto jest miec pare rzeczy "codziennych" a ty dokup tylko pere rzeczy super ladnych .napewno wypadalo by COS malego w podziekowaniu kupic NP jakas zabawke dla ich dziecka badz Orchide dla mamy

Gość gość
To zależy w jakich warunkach były te rzeczy przetrzymywane. Często przecież jest tak, że za 2-3 lata młodsze rodzeństwo korzysta ze "starego wózka" i ubranek. Zależy czy ten wózek spełnia Twoje oczekiwania, potrzeby. Gdzie będziesz nim jeździć, jakie ma koła itd. A w zamian? To też zależy od charakteru Waszej relacji i powodu obdarowania.

Gość gość
mój synek teraz używa ubranek po córci, leżały w szafie ponad 2 lata, ale były zapakowane w worki próżniowe. W zamian za ubranka i wózek kupiłabym jakieś ubranko dla tego dziecka.