Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ottina09

Pokój niemowlaka w sypialni rodziców...

Polecane posty

Nasza sypialnia jest mała...mieszkamy z moją mamą w małym domku i maleństwo będzie z nami... jak to ogarnąć? jakie kolory ścian? obecnie są żywo czerwone ale podobno dzieci nie lubią ostrych kolorów... ile przed porodem zrobić malowanie? może macie jakiś patent żeby to ogarnąć? ...pomocy;(

Gość gość
nie wiem jak ty dziecko i jego wychowanie ogarniesz, skoro z każdą pierdołą wyskakujesz na forum

Gość gość
kolor dla dziecka nie jest ważny, lepiej pomyśl jak to ustawić żeby było funkcjonalnie... potem będzie gorzej, dziecko będzie rosło i potrzebowała własnej przestrzeni, a wy prywatności

Gość gość
Kiedys mialam takie zajecia na uczelni "o kolorach" :) i najlepszy kolor do snu i do nauki to jasna zielen. Nie oczojebny seledyn tylko spokojna jasna zielen. Osobiscie nie lubie zieleni ale.wprowadzilam sie do mieszkania gdzie sypialnia jest wlasnie w takim kolorze i musze przyznac ze jest fajnie :) wreszcie sie wysypiam, naprawde dobrze sie tam spi i uczy takze wiec cos w tym jest :) a malowanie zrob jak najwczesniej zeby farby dobrze wyschly i wywietrzaly

Gość gość
Ja mam pastelowy żółty kolor , duże łóżko i z boku łóżeczko 140/70 dywan bezowy na środku i komode z przewijakiem . Remont tzn. malowanie 4 mies wczesniej , nie zwlekałam na ostatnia chwile

Gość gość
dziś miałam zielony, ale przemalowałam na lawendę i śpię dużo lepiej, więc ta zabawa w kolory jest jak placebo

Gość gość
Dodam ze jak dziecko bedzie mialo @ latka to przenosimy sie i bedzie spał sam a jemu zrobie dzieciecy

Gość gość
Byc moze :) mysle ze najwazniejsze by te kolory byly stonowane a nie jaskrawe... wiec bez, jasny roz, zielen, lawenda, co kto chce :) jak lubi ten kolor to bedzie mu dobrzr sie spalo :)

Malowaniem zajęłabym się jak najwcześniej. Im bliżej porodu tym mniej czasu na myślenie o remoncie :) Macie rację, kolor wpływa na nastrój. Jaskrawe barwy, takie jak czerwienie mogą negatywnie wpłynąć na samopoczucie malucha. Postawcie na stonowane kolory. Dla dziewczynki różana krepa i malinowa alcantra a chłopca puszysty flausz i błękitny muślin. Jedną ścianę możecie pomalować w naprzemienne pasy. Jeśli chcecie by płeć przyszłej pociechy była dla Was niespodzianką do dnia narodzin – koronkowa biel będzie równie dobrym rozwiązaniem. Biel powiększa optycznie, co w Waszej sytuacji jest jej ogromnym atutem. Powodzenia! :)

Gość gość
My tez mieszkamy w malym domku tylko ze sami. Przez pierwsze 2 lata corka bedzie spac z nami w pokoju. Pozniej pojdzie do swojego pokoju. Bardziej czuje sie bezpieczne majac dziecko pod reka w lozeczku bo czy sie zakrztusi czy cos to nie musze biec przez caly dom tylko szybko wstane do jej lozeczka. My mamy Biale sciany a przy corki lozeczku sa rozne postacie z bajek a jak bedzie miala 2 latka to sobie wybierze tapete lub farbe do swojego pokoju. Biale klasyczne sciany zawsze zmienic mozna

Gość gość
mi nie chciało się babrać z kolorem ścian, wybrałam białe, bo nie lubię jak jest za dużo kolorów, potem ciezko dobrac kolor wykladziny czy mebli. na razie corcia spi z nami w pokoju, potem sie pomysli nad przemalowaniem scian i umeblowaniem pokoju tylko dla niej, ale jeszcze troche do tego :)

Gość gość
wybierzcie na ściany jakiś w miarę neutralny, pastelowy kolor. Przestrzeń przeznaczoną dla dziecka ożywić mozecie jakimiś pięknymi dodatkami na przyklad z http://papillon-shop.pl/