Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DODATKOWE KOSZTY ZWIĄZANE Z ZAKUPEM SAMOCHODU

Polecane posty

Gość gość

oprócz zaplaty za samochód jakie sa dodatkowe opłaty OC, rejestracja itd? czy sa jakieś wytyczne konkretne? i czym różnią się opłaty auta używanego krajowego a sprowadzonego np. z Niemiec? z góry dzięki :-)

Gość gość
Sprowadzone auto musi mieć przetłumaczona dokumentacje auta, kosztu nie znam. Podatek od wzbogacenia 2% wartości auta, rejestracje ok.200zl

Gość gość
a co oznacza taki częsty zapis na portalach gdzie sprzedają samochody. Sprzedawcy piszą 'kupujący zwolniony z opłaty skarbowej' o co w tym chodzi? Czy to jest ta opłata 2% ?

Gość gość
tak to jest to. Dodatkowo obowiązkowy przegląd musi być przed rejestracja :)

Gość gość
kupujący zwolniony z opłaty skarbowej' o co w tym chodzi? Czy to jest ta opłata 2%" x x Tak to ta oplata Jak kupujesz smaochod od osoby prywatnej ( umowa kupna-sprzedazy) wtedy placisz te 2 % wartosci pojazdu Jesli kupujesz od handlarza lub komisu na fakture to wtedy nie placisz tego 2 %

Gość gość
to i tak jest pewnie wliczone w cene samochodu u tego handlarza, bo jak nie zapłace podatku Ja, to pewnie musi go zapłacić On, czyli na bank sobie to wliczy w cene samochodu. Więc tak czy siak trzeba to zapłacić :)

Gość gość
Nie wiem jak bardzo się różnią na pewno zagraniczne auto wymaga więcej czasu i biegania po urzędach. Musisz tłumaczyć dokumenty i wypełniać druczki itp. Ja nie chciałam sie w to bawić tylko zleciłam Agencji Celnej ABAK zarejestrowanie auta. Przyjechałam na gotowe odebrać tablice i papierki. Polecam takie rozwiązanie =)