Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto założyć własną działalność

Polecane posty

Gość gość
Wedlug mnie wlasna działalność to swietna sprawa. Sama prowadze gabinet lekarski. Wyposazylam go w pelni sprzętem z http://www.inmed.pl/, jestem bardzo zadowolona bo praca daje mi satysfakcje i dobre pieniadze

Gość gość
w wałbrzychu gość założył działalność. produkował lody (takie płynne , które po za kupie wkładamy do zamrażarki). I działał sobie spokojnie 3 lata. zatrudniał 8 osób. przyszła skarbówka z wałbrzycha na kontrolę i pani urzędniczka stwierdziła, że ten pan produkuje sok nie lody i ma zapłacić różnicę podatku w kwocie 1 mln. :) pan się odwoływał, pokazywał zaświadczenia z GUS o kwalifikacji jego produktu, który wyraźnie wskazuje, że to co produkuje to lody nie sok. US nie przyjął wyjaśnień, potwierdzonych dokumentów. Na nic odwoływania. Pan założył sprawę w sądzie we wrocławiu, czeka na rozprawę, zamknął działalność. Ma 1 mln zł długu. Natomiast otworzył taką samą firmę produkującą lody w niemczech. Uciekł więc z podatkami za granicę. Tak właśnie u nas działają Urzędy, które mają wydoić z przwdsiębiorcy jak najwięcej pieniędzy....

Gość gość
Grunt to wiedziesz w co zainwestowac. Wedlug mnie branza która daja praktycznie stuprocentowa pewność sukcesu jest medycyna. Sama jakis czas temu zdecydowałam się otworzyc gabinet lekarski, wynajelam lokal, zainwestowałam w sprzet medyczny z http://www.inmed.pl/, zatrudnilam odpowiedni personel i udalo się! Obecnie nie narzekam, na brak pacjentow, interes się kreci, a ja czuje się spelniona :)

Gość kilkasia
W Twoim przypadku praca z domu będzie idealna. Możesz na przykład spróbować sprzedawać swoje wyroby przez internet, w proedit robią takie e-sklepy i potem możesz już całkowicie działać ze swojego domowego zacisza.