Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co zrobić?

Polecane posty

Gość gość

Potrzebny mi jest aparat na zęby. 3 zęby mam wykrzywione tak, ze szyjka dziąsła jest odsłonięta i oczywiście boli jak piję zimne czy ciepłe. Nauczyłam się juz funkcjonować z tym bólem, ale teraz widzę ze wychodzi 8(miałam prześwietlenie) 7 mam martwą i odbudowany do połowy ząb z plomby, ale teraz się ułamała ta 7 doszczętnie i kawałek plomby odpadł. Gdybym miała teraz kasę na ten aparat to mogłabym wyrwać 7 i 8 weszła by na to miejsce. Mam wszystkie zęby ściśnięte i przez to krzywe(akurat dwie dwójki mocno wystają na gorze do przodu i 4 na dole do środka- na pewno by trzeba coś wyrwać) bol i dyskomfort jest juz nie do zniesienia. Co ja mam zrobic? Co wy byście zrobili w takiej sytuacji? Nie stać mnie na aparat...

Gość gość
pretensje kieruj do rodziców, ze nie zadbali o twój zgryz jak byłaś dzieckiem

Gość gość
musisz to zrobicja mialam podobnie 1 martwy zad do usuniecia wyrwali mi jeszcze dwa wez jakas pozyczke albo cos i zaloz sobie aparat bo bedzie coraz grzej bolec

Gość gość
Mój tata zmarł jak miałam mleczaki. Mama miała wtedy 500zl renty i zamieszkaliśmy u znajomych kątem w pokoju...cieszę się, ze dorabiała, żebym miała na książki.

Gość gość
Nie dam rady spłacać pożyczki. Jeszcze nie skończyłam się uczyć, ale mieszkam juz sama. Wiadomo, ze zarobki ok 1000zl.