Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego in vitro?

Polecane posty

Gość gość

nie poczułam instynktu macierzyńskiego i może nie wiem jaki to dramat nie móc mieć dzieci. Ja bardzo lubię dzieci. Ale nie rozumiem jednego ... Domy dziecka wciąż są pełne tych dzieci nikt nie chce kochać. A ludzie chcą wydawać pieniądze na in vitro , ingerować w naturę. Nie chce tu mieszać religii . Po prostu wydaje mi się , że skoro natura nie pozwala Ci mieć dzieci to dlaczego nie możesz wziąć obcego dziecka i go pokochać? Zamiast skupiać się na ustawach o in vitro może lepiej ułatwić procedurę adopcji? Mniej nieszczęść byłoby na świecie gdyby człowiek nie walczył z naturą

Gość gość
Bo ludzie chcą mieśc swoje dzieci a nie cudze. CZasami takie cudze mają w sobie bardzo złe geny dotyczące m.in. charakteru czy też inteligencji. Dlatego lepsze jest swoje a nie cudze. Okrutna prawda.

Gość gość
myślę że nikt sobie genów nie wybiera. Każdy ma geny lepsze i gorsze . Swoje dzieci mają lepsze przez to że wiemy czego się możemy po nich spodziewać bo dzieci to nasza kopia - nawet jesli zadjesz sobie sprawę ze swoich nieraz poważnych wad. Może to tylko tłumaczenie genami - może te dzieci po prostu są skrzywdzone brakiem miłości.

Gość gość
ci którzy mają pieniądz bawią się w in vitro ci którzy ich nie mają adoptują

Gość gość
te argumenty z ingerencją w nature zawsze powoduja u mnie wzrost cisnienia. w takim razie kazda pomoc medyczna, operacja, wszystko jest taką ingerencją. bo powinnas pogodzic sie z tym ze rzowinal ci sie rak w piersi czy na jajniku i nie probowac tego usuwac ani leczyc, bo matka natura widocznie tak chciala :O a po drugie to wlasnie natura stworzyla nas w ten sposob ze wiezy krwi, ktore łączą nas z naszymi dziecmi tworzą niezwykłą więź takze na poziomie emocjonalnym i uczuciowym i dlatego ludzie poswieca tak wiele aby móc posiadac wlasne potomstwo. i nie nalezy tego potępiac albo wmawiac im ze powinni adoptowac bo to okrutne.

Gość gość
Syntetyczne dzieci nie są rozwiązaniem. Ludzie są bezplodni na własne życzenie dlatego nie chce, żeby z mojej kasy brano na to. Dieta, używki...

Gość gość
tak masz racje. Leczenie operacje to wszystko o czym piszesz jest potrzebne. Nie chcę tego potępiać, tylko wydaje mi sie to dziwne bo możesz kochać takie dziecko jak swoje ...a in vitro jest dla mnie takim usilnych nachalnym ingerowaniem . Współczuję ludziom którym sie to przytrafiło . Tylko dlaczego to dażenie jest za wszelką cenę ? to taka paranoja - są dzieci opuszczone i nikt ich nie kocha , nikt ich nie chce . Za to chcą latami leczyć się , próbować , przechodzić koszmary i to kosztowne

Gość gość
gdyby ludzie byli bezplodni przez diete i uzywki to nie byloby domow dziecka, bo patologia by sie nie rozmnażala. niestety jest inaczej dlatego twoj argument jest totalnie z du/py

Gość gość
ja mam 28 lat planuje ślub, instynktu nie czuję. I zdaję sobie sprawę że za jakiś czas mogę sie obudzić z ręka w nocniku. Ale tak właśnie pomyślałam, że jeśli będzie za późno na macierzyństwo to będę chciała adoptowac dziecko. Jedni nie chcą inni nie mogą a ja czekam na moment odpowiedni.

Gość gość
najwiecej do powiedzenia w sprawie in vitro mają księża i ludzie ktorzy mają szczescie posiadac wlasne dzieci. cieszcie sie swoimi pociechami i nie odbierajcie innym szansy na to samo. jezeli ktos jest taki wielkoduszny to adoptuje dziecko nawet jesli ma juz swoje wlasne, a nie bedzie zabawial sie w wujka dobra rada mówiąc bezplodnym parom co powinni zrobic.

Gość gość
"Swoje dzieci mają lepsze przez to że wiemy czego się możemy po nich spodziewać bo dzieci to nasza kopia " Pierdoły totalne

Gość gość
właśnie celowo nie chcę tu nawiązywać do kościoła bo księża nie mają bladego pojęcia o życiu.

Gość gość
Moi znajomi- oboje po 40 dopiero niedawno zdecydowali się na dziecko. No i pojawił się problem- 2 lata starań i nic. Lekarze rozkładali ręce, oni byli załamani, zaproponowałam im adopcję, gdyż są majętnymi ludźmi i spełniliby kryterium dochodowe i inne- myslę też, ale znajoma stwierdziła, że cierpi bez dziecka, jednak woli nie mieć dziecka wcale niż mieć adoptowane, gdyz to obce biologicznie dziecko. W końcu jednak po długim leczeniu, braniu tabletek zaszła w upragnioną ciążę, którą przeleżała 9 miesięcy, w dodatku na lekach, gdyż ledwo nie poroniła, ale mają własne biologiczne dziecko, a o adopcyjnym słyszeć nie chcieli.

Gość gość
no i mają do tego prawo

Gość gość
Mam potrzebę posiadania najnowszego mercedesa. Państwo mi nie da, wiec dlaczego moje pieniądze z podatków na kogoś kto ma chec posiadania dziecka? Dlaczego mam być gorszy skoro też mam potrzebę? Niech sobie sami za to placa

Gość gość
na tym świecie nigdy nie będzie dobrze

Gość gość
państwo powinno dawać pieniądze na leczenie nie na mercedesy

Gość gość
*maja iść na kogoś

Gość gość
chcialas blyskac i nie wyszlo :O

Gość gość
Bezpłodność nie zagraża życiu i id powinno być finansowane skoro nie ma na leczenie osób, które naprawdę tego potrzebują. Nie dla syntetykow z lodówki!

Gość gość
na szczescie nie wy o tym decydujecie :classic_cool:

Gość gość
a niech kazdy sobie robi co chce! Jak chca miec dzieci z in vitro to niech sobie maja, jednak nie powinno byc to finansowane z naszych pieniedzy!