Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy "głodzę" swoje dziecko

Polecane posty

Gość gość
pamiętaj, że zapasy żelaza u dziecka kończą się około 6m.ż, twoje mleko nie jest w stanie dostarczyć tyle żelaza ile powinno dziecko dostać. W wieku 12m dziecko intensywnie się rozwija, potrzebuje dużo żelaza. Koniecznie wprowadź jajko! Żółtko jest b. wartościowe. Twoje dziecko powinno wcinać przynajmniej 1 na 1-2 dni ... laska o 9:00 to w ogóle wymyśla bzdury :O około roku to się ogranicza kp do 2-3x na dobę, a ty każesz karmić jak noworodka?? dzieciak do 3 lat nie będzie nic innego chciał, potem problemy z normalnym jedzeniem

Gość gośćautorka
Fajnie, że jest odzew ale czytajcie proszę uważnie. W pierwszym poście napisałam, że córka dostaje jajka co drugi dzień. Najczęściej jako jajecznicę na parze. Czasami robię jej omlet.

Gość gość
dawaj jej na miękko, najzdrowsze

Gość gość
Cieżko jest zrobic budyń na mleku owsianym czy ryżowym/bardzo wodnisty wychodzi najlepsze mleko to migdałowe do tego typu rzeczy. A dlaczego nie krowie??

nie zwracaj uwagi na głupią krytykę, ważne że dziecko wogóle chce jeść, mój to mały niejadek i z nim to dopiero problem. Ma 15 miesięcy i do tej pory zjadł: rano 100 ml mleka drugie śniadanie pół parówki (wiem, że zaraz mnie zjedziecie, ale to jedna z rzeczy które moje dziecko z chęcią zje) na obiad będzie zupa jarzynowa, której pewnie zje kilka łyżek a potem może tknie jakiegoś serka i wypije nie więcej niż 180ml mleka.

Gość gość
To podaj mu teraz jakis OWOC bo one powinny byc II śniadaniem a nie późno na kolacje doczytajcie mamuśki dlaczego owoce rano a nie wieczorem