Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki rower na komunie? Koła 24' czy 26'?

Polecane posty

Gość gość

Witam, jak wyżej nie wiem na jaki rozmiar kół się zdecydować przy kupnie roweru dla dziewczynki (8lat), 24' czy 26'? Wiem z własnego doświadczenia że ja dostałam 24' i szybko z niego wyrosłam, co spowodowało, że w niedługim czasie musiał być nowy rower kupiony. Ale z drugiej strony czy nie będzie 26' za duży,?wiadomo starczy na dłużej, ale teraz to frajdy chyba nie będzie. Doradźcie, proszę

Gość gość
kup 26 ja dawalam rade jezdzic na 6 tez taki dostalam z 24 zaraz wyrosnie

Gość gość
26" - szybko z niego nie wyrośnie. Kiedyś każdy jeździł w ramie lub na stojaka na przydużych rowerach :)

Gość prawictwo pospolite 137
zdecydowanie kup jej rower 24 .. 26 koło to dla dorosłej osoby tak jak sama stwierdziłas 26 bedzie za duzy , a przez to niewygodny .

i to nie jest prawda , ze 26 cali starczy na dłuzej , bo na 24 calach moze spokojnie jezdzić dorosła osoba ..

Gość gość
ja bym kupila 26-calowy tylko z rama dla dziewczynki, czyli biegnaca w dol. wtedy przy najnizej ustawionym siodelku spokojnie na niego wejdzie I posluzy jej na dluzej

Gość gość
to prawda 26 calowym rowerem jeżdzą dorośli , dla 8 letniego dzieciaka to na pewno nie będzie zbyt wygodne

ten z allegro jest podejrzany , wygląda jakby nie miał przerzutek Rower musi mieć przerzutki

Gość gość
Chyba faktycznie zdecyduje się na kupno z kołami 24', są bardziej takie dziecięce, bo te z 26' takie już rzeczywiście damskie. Ja osobiście jeżdżę na 28', ale ja jestem wysoka. A jaki taki rower powinien wyglądać żeby spodobał się małej? Nie chcę narzucać swojego gustu, ale mi się podobają te w stylu retro z koszyczkiem, takim też sama jeżdżę, ale co podoba się dorosłym niekoniecznie musi się podobać dzieciom. I czy rower musi mieć koniecznie przerzutki? W sumie chyba tak, ja jak dostałam mi było wszystko jedno, ale inni dookoła zachowywali się jakby przerzutki (ilość) to było coś ekstra. Myślałam też o tym rowerze http://www.bikko.pl/rowery-na-komunie/rower-mlodziezowy-bikko-julie-3-2014.html Co myślicie? Co się dziewczynkom podoba?

Gość gość
dzieci są różnej wielkości, więc ciężko doradzić nie widząc dziewczynki, ja jak kupowałem rower na komunię, to model wybrałam u http://www.activsport.eu/ mają szeroką ofertę

Gość gość
Postaraj się o większy rozmiar kół. Dzieci jednak szybko rosną i nawet nie zauwazysz jak rower będzie trzeba wymienić jeśli zdecydujesz się na wariant z mniejszymi kołami. Córka powinna bez problemu dać sobie radę z takim rowerem w tym wieku. Osobiście polecałbym wybrać coś z tej oferty rowerów - http://skuteryniepolomice.pl/junior zdecydowanie jej się spodoba a jednocześnie są przetesowane i naprawdę dobrze się sprawdzają szczególnie na tradycyjnych szosach.

Gość gość
kurcze ja mysle, ze 24 cale beda wystarczajace, to dopiero komunia, ja ostatni kupowalam rower mojemu synkowi w www.activsport.eu i jestem bardzo zadowolona z wyboru

Gość gość
Tydzień temu zamówiłam nowy bo stary już miał swoje lata. Zastanawiałam się czy warto przed zimą kupować i czy nie szkoda kasy, ale na electro.pl znalazłam fajny model za nie duże pieniądze i kupiłam. Wczoraj i dziś ładna pogoda więc prawie całe dnie jeździłam ;D

Gość gość
Kup 28''! - starczy na całe życie. I nie zapomnij o obuwiu 4 numery większym ;) Mój syn ma 9 lat i jeździ pewnie i wygodnie na 20''. Nie daj się zwariować. Jeśli chcesz zaoszczędzić to kup rower na olx. Możesz wymieniać choćby co roku za 1/3 ceny. Rowery dziecięce są mało zużyte, bo często wymieniane. A za pozostałe 2/3 kwoty kup mu coś innego na komunię np. hulajnogę z dużymi kołami ;)

Gość Kuśśka
Dla dziewczynki brałabym 24', widziałam teraz w media expert taką piękną różową jakby damkę marki Indiana Moena, ale kolor mnie urzekł totalnie *.*