Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grypa jelitowa w ciąży

Polecane posty

Gość gość

hej - jestem w 21 tygodniu ciąży i załapałam jelitówkę - bądź coś podobnego ( całonocne wymioty ), byłam u lekarza, dostałam leki - ale boję się, że wirus i wymioty mogły zaszkodzić dziecku :( Czy któraś z Was miała podobną przyjemność w ciąży? P.S - starałam się pić więc nie sądzę żebym się odwodniła.

Gość gość
Ja miałam, to znaczy bez wymiotów ale biegunka nonstop, trafiłam do szpitala z innego powodu (poźniej okazało się, ze lekarka się pomyliła w pewnej diagnozie) ale zaproponowali mi żebym została. Dostalam troche kroplowek, elektrolitow i wszystko ok. to byl 25 tc

Gość gość
Miałam również tą wątpliwą przyjemność w podobnym okresie ciąży, to nic bardzo poważnego.

Gość gość
No niby kobiety wymiotują w ciąży - czego ja nie doznałam i to mnie nie martwi. Gorzej z wirusem - z tego co czytałam obejmuje tylko układ pokarmowy bez dzidzi, mam nadzieję że tak jest..

Gość gość
elektrolity biorę i taką osłonkę - i kleiczek jem plus bułki z masłem i banany

Gość gość
ja w 7m przezylwam mega jelitowke . Do szpitala mnie nie przyjęli bo nie było miejsca ;) lekarz przepisal no-spe i przeszlo.

Gość gość
i z dzieciątkiem wszystko w porządku ?

Gość matulkaa1
Mnie też spotkała grypa w ciązy. Poszłam do lekarza pierwszego kontaktu i w sumie musiałam się leczyć domowymi sposobami. Jak się wykurowałam to przeczytałam na http://adamed.expert/ , że częste mycie rąk w ciązy to powazna sprawa. Ja zaś mam naług obgryzania paznokci więc u mnie grypa była gwarantowana.

Gość gość
ugotuj sobie ryż z marchewką a raczej rozgotuj to jest dobre na takie rewelacje, nie martw się ja chorowałam w ciąży na wirusy z przedszkola od dziecka łapałam i jest ok, mała ma 5 m-cy