Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

hashimoto :(

Polecane posty

Gość gość

Witam mam nadzieję że dobrze zamieściłam post. Proszę o interpretację wyników" 0,008 TSH przy normie 0,4-4,0 uIU/ml 32 Ft4 przy normie 10-25 pmol/l zaznaczę że brałam euthyrox 50 badania z grudnia TSH 3,99

Gość gość
Podwyższony poziom fT4 (powyżej 25 pmol/l lub 20 ng/l) i jednocześnie obniżone stężenie TSH (poniżej 0,4 µIU/ml) może świadczyć o nadczynności tarczycy (np. wywołanej chorobą Gravesa-Basedowa, wolem guzowatym nadczynnym) lub o leczeniu niedoczynności tarczycy tyroksyną. http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/Badanie-hormonow-tarczycy-tyroksyny-ft4-oraz-tyreotropiny-tsh_34301.html

Gość gość
czyli z tego wynika że z choroby hashimoto po przedawkowaniu tyroksyny zrobiła mi się inna choroba? dobrze rozumiem?

Gość gość
i czy powinnam przerwać branie euthyroxu? bo już mam dość kazdy lekarz mówi co innego

Gość gość
Mozesz miec nadczynnosc polekowa. zła dawka? To jest odwracalne, jednak wielu lekarzy nie przejmuje się takim wynikiem jeśli jest się na lewotyroksynie jeśli np źle się nie czujesz. A czujesz sie źle?

Gość gość
dobrze się czuję ale bardzo schudłam,planuję dziecko ale z takim wynikiem to raczej będzie niemożliwe