Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wielki brzuch w 14 tc

Polecane posty

Gość gość

Czy którejś z Was zdarzyło się mieć w 14 tygodniu ciąży brzuch jak w 6 miesiącu? Jak reagowałyście na uwagi otoczenia, z dystansem i na luzie, czy było Wam przykro?Martwię się co będzie dalej. Ostatnio babcia mojego męża skomentowała mój wygląd tak: jak już teraz wyglądasz jak słoń to strach pomyśleć co będzie później! Może powinnam się roześmiać, ale zabolało mnie to. Dodam, że jestem po trzydziestce, mam niedoczynność tarczycy i to moja trzecia ciąża, może to ma jakiś wpływ?

Gość gość
gratuluję kulturalnej babci owszem, miałam spory brzuch, zawsze wyglądałam na wstarszą ciążę, ale było minęło pod koniec miałam wielowodzie

Gość gość
to mogłaś powiedzieć że nie życzysz sobie tego typu komentarzy. Starej nie powinno się ubliżać bo jednak jest stara, a ty masz wiecej kultury i taktu niz ona w tym swoim mini mózgu.

Gość gość
To prawie 90 letnia kobieta, więc może ma już prawo mówić po prostu to co myśli...

Gość gość
prawo to ma też niemowlak, to jest kwestia kultury i obycia, no chyba, ze ma alzhaimera, to puszczamy mimo uszu jakbys jej powiedziała, ze jest stara i pomarszczona to co, podobałoby jej się?

Gość gość
takie babcie dobrze wiedzą co mówią i wiedzą że mogą, bo "są starsze". Ja bym zareagowała i powiedziała również że sobie nie życze komentarzy. Babcia sobie pozwoli na więce i zobaczysz jak będzie ci dogadywac potem

Gość gość
Na szczęście widujemy się bardzo rzadko, średnio raz na rok. Zresztą nie babcia (swoją drogą w pełni sił psychicznych) ani jej uwagi są moim problemem, tylko ten brzuch. Przytoczyłam tylko jej słowa jako dowód, że to nie jakieś moje wymysły.Może poświęciłem temu incydentów zbyt wiele uwagi. Czy to się z czasem wyrówna i będę wyglądać adekwatnie do tygodnia, czy już cały czas będę się tłumaczyć: nie, jeszcze nie radzę, jeszcze 3 miesiące itd.?

Gość gość
Ja miałam spore dzieci ale w 14 tc byłam płaska ,przecież dziecko jest malutkie to skąd niby duży brzuch, maluch ktory rosnie rozpycha macice. .... jak ktoś ma duży brzuch to raczej sadło a nie dziecko wiec nic dziwnego że są uwagi

Gość gość
gość wyżej- głoopia jak but jesteś:D

Gość gość
Pewnie tyjesz przez niedoczynnosc. Poza tym w kazdej kolejnej ciazy teoretycznie jest wiekszy brzuch

Gość gość
a z wodami płodowymi wszystko OK? Może wielowodzie?

Gość gość
Z ciążą wszystko jest w porządku, tak mnie po prostu "wysadziło". A i przyznam się, że przed ciążą nie miałam płaskiego, umięśnionego brzucha.

Gość gość
Też miałam duży brzuch od początku w drugiej ciąży, taka nasza uroda. A do pytań o termin porodu pochodź z dystansem, to najlepsza rada. Zdrówka!

Gość gość
jestem w czwartej ciąży w 13 tygodniu. Też mam już niezły brzusio. Od co najmniej trzech tygodni noszę spodnie ciążowe w dżinsy sprzed ciąży nie wchodzę. Brzuch w kolejnej ciąży też jest większy ze względu na to że macica inaczej reaguje przy kolejnych ciążach.

Gość gość
Ja jestem w 15 i też mam brzuch taki jak w I ciąży w 5 miesiącu. Ponoć tak jest, że jak już się kiedyś wszystko raz rozeszło, to teraz rozchodzi czy rozciąga się szybciej. Inna rzecz, że nie doprowadziłam swojego brzucha do należytego wyglądu po I ciąży, miałam oponkę, która teraz jakby się napompowała :)