Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podejrzani nowi sąsiedzi ZACZĄĆ INTERWENIOWAĆ?

Polecane posty

Gość gość

mieszkam w bloku, w klatce mieszka 12 rodzin z którymi nigdy nie bylo problemu, nawet jak byly male dzieci. każdy uprzejmy, mowi dzień dobry, uśmiechnie sie, zagada. kilka miesięcy temu wprowadzili sie podejrzani ludzie, małżeństwo (?) i syn, który ma z 26lat a zadaje sie z osiedlowymi dziecmi z podstawówki. jest ewidentnie chory umysłowo, a przynajmniej cofniety. ojciec nie umie sie zachować, ostatnio trochę cieplej sie zrobiło to wyszedł w samym majtkach przed blok i cos przy swoim oknie naprawial. codziennie siedzą w piwnicy i majstruja tam cos, wchodzą z butelkami i baniakami i opuszkami od piwa. sasiad kiedyś nie mogl sie dostać do swojej piwnicy i wywalil im ten cały piwniczny dobytek. sa bardzo nie uprzejmi, ciągle otwierają drzwi od klatki przez co każdy może wejść, w zime cały chłód leciał do mieszkan. jeden z sasiadow wydrukowal kartkę aby zamykać drzwi wejściowe. wszyscy sie stosuja tylko nie oni. nie mówią dzień dobry, patrzą sie dziwnie choć sami sa mega dziwni. no i majstruja w piwnicy cos przy głównym zaworze wody. czy powinnam to gdzieś zgłosić?

A dzieje sie Ci jakas ewidentna krzywda? Jak ktos nie chce to wcale nie musi byc uprzejmy i mily, bo tak sie generalnie przyjelo. Byc moze Ci sa z Toba tacy mili o******laja Ci d**e za plecami, a tamci swoim zachowaniem po prostu chca dac Ci do zrozumienia, ze dobrze sie czuja we wlasnej patologii i nie chca by ktokolwiek im zaklocal ich rodzinna harmonie. :D

Gość gość
generalnie malo obchodzi mnie to czy akurat powie mi dzień dobry czy nie, bardziej denerwuje mnie i nie tylko mnie ich chamstwo i panoszenie się, otwieranie tych drzwi, śmiecenie w piwnicy no i te majstrowanie w piwnicy z woda. nie wiem, czy możliwe ze wynoszą wodę w baniakach z piwnicy np na swój użytek a placa za to wszyscy mieszkańcy?

Gość gość
moi sąsiedzi to zaufani sąsiedzi od lat, od małego zawsze można na nich liczyć.

Gość gość
z wszystkimi sąsiadami już miałam seks a ten mi się wybitnie nie podoba

Gość gość
najlepiej jak kazdy pilnuje wlasnych "brudow"-jak ci sie nudzi to wlacz tv.

Gość gość
20:25 podszyw. nie chodzi o to ze mi sie nudzi, porostu codziennie jest jakaś akcja z nimi. juz mamy wszyscy dosc.

Gość gość
A nie macie jakiegoś zarządcy? Jemu zgłoście problem otwartych drzwi i syfu. Z wodą to domysły, więc jak o tym chcecie wspomnieć, to z podkreśleniem, że nie wiecie na pewno. U mnie kiedyś komuś przeszkadzało, że ktoś głośno słucha muzyki (ale jak poprzedni lokatorzy dużo częściej słuchali głośno i w dodatku dużo głośniej, to nikt nic nie robił, no ale ci byli nowi), to ktoś się pofatygował i zbierali podpisy sąsiadów o tym że ci są uciążliwi i żeby ich wywalić. Ogólnie nie zebrali od wszystkich, bo nie każdy podzielał to zdanie, a ci niby uciążliwi pomieszkali jeszcze chwilę i się wyprowadzili. Swoją drogą peszek, bo nie było szans na 100% poparcie, jako że głuchoniemym muzyka nie przeszkadzała :D

Gość gość
mamy zarządcę, chyba trzeba będzie sie naradzic z lokatorami bo istny syf jest od kiedy oni sa. w lato sie wprowadza i beda robale leciały do klatki i muchy.

Gość ayris
Też uważam, że powinniście iść do zarządcy - to jego obowiązek by pogadał z sąsiadami i ogarnął ten chaos. A jeśli nie będzie chciał lub nie da sobie rady to najlepiej by było poszukać kogoś nowego na jego miejsce. Możecie się zgłosić m.in do http://www.houseplus.pl/ na pewno wam pomogą w rozwiązaniu problemu.