Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skąpi teściowie

Polecane posty

Gość gość

Z mężem mamy problem, jego rodzice nie pomagają nam finansowo, mimo iż nam trudno, często jesteśmy pod kreską. Mamy dwoje dzieci moja mama często kupuje pieluchy lub ubrania szybko wyrastają. A oni nic! Nie zaproponują niczego. Dlaczego mam za skąpiradła takich teściów? Na nic nas nie stać.

Gość gość
Nie maja takiego obowiazku

Gość gość
Dlaczego? Przecież to ich jedyny wnuczek a kasy do grobu nie wezmą

Gość gość
Powinni pomóc z czystej przyzwoitości, no ludzie!

Gość gość
to po co wam były te dzieci? teściowie to nie bankomat żeby z nich pieniądze wyciągać... tak to jest, że jak się spłodziło potomstwo to trzeba za nie wziąć odpowiedzialność do czasu pełnoletności

Gość gość
Prowokacja!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Skończyłam studia, filologię polską. Nie miałam pojęcia że nie znajdę pracy w zawodzie, no i wpadłam. Mąż stracił prace, znalazł szynko kolejną acz mniej płatną. Powinni nam pomóc!

Gość gość
Poważnie pytam, żadna prowokacja. Jak im to zasugerować?

Gość gość
guzik... nic nie są wam winni, bo niby z jakiej okazji??

Gość gość
Mają jedynego syna i wnuka! To ich obowiązek. Jeśli widzą że nam ciężko to powinni wyjść z inicjatywą prawda?

Jestem ciekawa czy Wy rozmawialiście szczerze z teściami o swojej sytuacji czy ewentualnie poprosiliście o pomoc.

Gość gość
nie prawda, pomoc powinna być dobrowolna, a ty ich traktujesz jak kartę kredytową bez limitu, bo mają nam pomagać bo ja tak chce i koniec i tupnę nóżką żeby wszyscy zwrócili na mnie uwagę

Gość gość
Wiedzą o tym. Nawet moja mama dziwi się czemu nie chcą nam pomóc, mężowi jest przykro. Trudno znaleźć dobrą i stałą pracę.

Gość gość
No i wynajmujemy kawalerkę, jest ciężko nie powiem

Teściowie to mają przerąbane.Jak pomagają to się ich oskarża o wp*****lanie się a dokładnie :co oni sobie myślą ze my nie dajemy rady?A jak nie pomagają to skapiradła.Jak dogodzić młodym? Musicie rozmawiać by nikt nie musiał się domyślać o co chodzi.

Gość gość
Mąż rozmawiał, ale jak mi opowiadał, od razu zmieniali temat i to go zabolało. Mają nas kompletnie gdzieś! Tylko niech zniedołężnieją to palcem nie kiwnę i nie pomogę.

Gość gość
bo teściowie powinni po ślubie swoich dzieci natychmiast oddać im mieszkanie, wszystkie pieniądze i cały dorobek i powiesić się na pierwszej gałęzi, żeby młodym nie przeszkadzać!

Gość gość
gość dziś bo teściowie powinni po ślubie swoich dzieci natychmiast oddać im mieszkanie, wszystkie pieniądze i cały dorobek i powiesić się na pierwszej gałęzi, żeby młodym nie przeszkadzać! xxx ale czasami są potrzebni do opieki nad wnukami to ewentualnie mogą sobie zostawić ze 300 zł na jedzenie a resztę wypłaty czy emerytury powinni oddawać swoim dzieciom

Gość gość
Zgadzam się z powyższym

Gość gość
jestescie nieporadni zyciowo. jak nie ma pracy w twoim zawodzie to idziesz na tasme pracowac. zreszta skoro jestes dorosla i odpowiedzialna to i samodzielna. tesciowie nie maja obowiazku wam pomagac

Gość gość
Do pracy a nie od teściów wymagać... dobrze robią.. poznali się na synowej

Gość gość
Na taśmę mam za wysokie wykształcenie! Co mam zrobić z dwulatkiem i miesięcznym dzieckiem? Do żłobka oddać? Bo na teściów nie ma co liczyć

Gość gość
Nie masz za wysokiego wykształcenia. Co to za wymysł, ze nie będziesz pracować na taśmie. Jaśnie pani księżniczka się znalazła i dlatego teściowe mają oddawać jej swoje ciężko zarobione pieniądze lub wypracowaną emeryturę

Gość gość
Teściowie mieli jedynaka, bo pewnie uznali, że na więcej dzieci ich nie stać. Wychowali go, wydoroślał i teraz wreszcie mogą się zająć sobą i swoimi przyjemnościami. Skoro zdecydowaliście, ze stać Was na dwoje dzieci, to wychowajcie je i nie zawracajcie głowy wszystkim naokoło, ze mają Wam pomagać. Nikt nie może ponosić konsekwencji Waszych decyzji, ani za Was przeżyć życia.

Gość gość
Ludzie to prowokacja. Czytajcie uwaznie!!! Najpierw aurorka pisze ze maja dwoje dzieci a potem ze przeciez to ich jedyny wnuczek. ale dalyscie sie nabrac

Gość gość
skoro masz za wysokie wyksztacenie to siedz w domu i wbij zeby w sciane. jest niepojete to,ze wolisz wegetowac niz schowac swoje przerosniete ego do kieszeni i pojsc do pracy by zapewnic lepsze warunki dzieciom. co zrobic z dziecmi? moesz przeciez pracowac na zmiane z mezem i na dochodne na godzinke-dwie niania czy mama. dobre i kilkaset zloty jak ci zostanie na dzieciaki

Gość gość
"Najpierw aurorka pisze ze maja dwoje dzieci a potem ze przeciez to ich jedyny wnuczek." ale może mają dwoje dzieci różnych płci i to jest jedyny wnuczek bo oprócz niego mają jeszcze wnuczkę

Gość gość
Guzik prawda, nie chciało jej się dzieci rodzić, kasy mają jak lodu! A na taśmę moja droga to biorą po byle zawodówach pełnych tempych półgłówków! Synek ma miesiąc, corka ma 2 latka. Sami jesteście prowokacja, co za biedota tu siedzi.

Gość gość
Same zs**********e za 500 miesięcznie i wielkie damy, a dzieci po żłobkach roznosicie! Tempe dzidy.

Gość gość
nie kumam po co takie idiotki jak autorka robia sobie dzieci choc ich na to nie stac a potem bezczelnie żada kasy od teciów :D no dno